Vrtic Dunavska bajka - dvoriste
Вртић "Дунавска бајка" - двориште

Васпитач из Борче премештен без најаве и обавештења деце и родитеља

На нашу адресу стигао је допис огорчене мајке уз наслов Правда за децу због, како каже, исхитрене одлуке вртића а све у жељи да се малишанима што пре врати омиљени васпитач.

Родитељи деце Средње вртићке групе из ПУ Дунавска бајка огорчени су Управом Предшколске установе Бошко Буха, у чијој је надлежности поменути вртић из Борче, јер је њихов омиљени васпитач без најаве и претходног обавештења престао да ради са њиховом децом.

У жељи да сазнају зашто је њихов омиљени Стева изненада напустио установу и у покушаја да га врате, родитељи су се писаним путем обратили Управи вртића 15. новембра, само дан након што су сазнали да њихов васпитач више не ради са њиховом децом. Како се наводи, васпитач им се поменутог дана захвалио на досадашњој сарадњи и саопштио да је премештен у други вртић, да је то сазнао у понедељак и да ће у уторак бити на новом радном месту. Званичан одговор на доле наведено писмо није стигао до тренутка објављивања текста.

Писмо директорки ПУ Бошко Буха

Као родитељи деце Средње вртићке групе вртића „Дунавска бајка“, са великом огорченошћу, Вам упућујемо допис због новонастале ситуације у нашој групи. Дана 14.11.2022. године, обавештени смо да омиљени васпитач наше деце, од данас не ради у „нашем” вртићу и са „нашом” децом. Ова информација је јако узнемирила првенствено децу, а онда и нас, њихове родитеље.

Након свих дешавања везаних за пандемију КОВИД-а и коначног успостављања уобичајеног рада вртића, деца су коначно стекла одговарујућу рутину и неопходну сигурност у васпитаче и вртићку групу. Овде је реч о деци узраста од четири године, која су у јако осетљивом узрасту, која су свесна и јасно показују своја осећања. Овом одлуком је нарушена „њихова целина” у вртићкој групи. Ако стално причамо о деци и стављамо децу испред свега, не разумемо као родитељи одлуку која је донета?!

Васпитач С.С. је један од омиљених васпитача целог вртића, а не само наше Средње вртићке групе. Он је њихов „друг”, њихов „Стева” о коме стално причају. Деца осећају припадност, која ја озбиљно нарушена овом Одлуком.

Вртић „Дунавска бајка“ – Фискултура – деца са омиљеним васпитачем

Васпитач који креативно ради с децом, који покреће разне акције, који је строг, али правичан – да ли га треба наградити или преместити у другу установу?

Зато Вас још једном молимо, испред свих родитеља Средње вртићке групе и наше деце, да преиспитате и промените одлуку у корист наше деце, која су ипак битнија од свега.

Надамо се што хитнијем одговору и колективној одговорности према деци.

Родитељи се неће зауставити на овоме, јер је озбиљно нарушено „право детета” да буде срећно и сигурно.

Овим Вас такође обавештавамо да ћемо о овом проблему обавестити и медије, ако не будемо имали других опција.

Претходни текстИгра за Огија
Следећи текстСара је опаку болест једном победила а сада смо јој потребни ми у још једној борби!

1 КОМЕНТАР

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

thirteen − 4 =