Stevan Sremac Borča

Упис ученика у први разред

Првог априла почео је упис деце у први разред основне школе за школску 2021/22. годину.

Будући прваци су сва она деца која ће до септембра, т.ј. до почетка школске 2021/22. године имати најмање 6,5 а највише 7,5 година. Дакле, упис у први разред обавезан је за сву децу рођену од 1.3.2014. до 28.2.2015.

Термин за упис и тестирање будућих ђака првака родитељи заказују на Порталу еУправа, покретањем услуге еУпис.

Систематски преглед за упис у школу

Пре доласка у школу на заказани термин потребно је обавити лекарски т.ј. систематски преглед детета.

Систематски преглед за упис деце која имају пребивалиште у Борчи почиње код изабраног педијатра у Дому здравља „Милутин Ивковић“.

Ту ће се извршити педијатријски преглед и деци ће се заказати термини за прегледе код осталих доктора специјалиста. Ти прегледи заказују се у Дому здравља у Кнез Даниловој улици у Београду.

Систематски преглед у приватним медицинским установама

У разговору са доктором стоматологије Драганом Лукић сазнали смо и да се овај систематски преглед може обавити и у адекватним приватним здравственим установама. У њеној зубарској ординацији у Борчи може се бесплатно обавити овај преглед и добити потврда стоматолога за упис деце у први разред основне школе. Неопходно је само да посету зубару најавите.

Лекарска потврда за упис у школу

Дакле, у оквиру систематског прегледа за упис у школу, Стручно мишљење о тренутном стању у оквиру свог поља рада даће следећи специјалисти: стоматолог, офталмолог, оториноларинголог, физијатар и логопед.

Термин у школи

Са потврдом о обављеном лекарском прегледу и имунизацији детета на претходно заказани термин у школи долази дете са родитељима/старатељима. Сву осталу документацију школа ће прибавити електронским путем – извод из матичне књиге рођених, уверење о пребивалишту и остало..

Разговор са дететом у школи обавља психолог или педагог који ће дати мишљење о зрелости детета за упис у први разред.

Званичан упис будућих ђака траје до 31. маја 2021. Школе ће по потреби моћи да врше упис и после тог датума.

Додатне информације

За сва додатна питања у вези заказивања термина родитељи или старатељи се могу обратити контакт центру Министарства просвете, науке и технолошког развоја позивом на број телефона 011 73 505 57 од 8 до 15 часова.

Претходни текстНе окрећи главу – Данас је Дан особа са аутизмом
Следећи текстПостављен камен темељац за изградњу новог Дома за ученике у Крњачи

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

9 − six =