BSK Borča

Talentovani fudbaler stigao iz Kine u BSK Borču

Uz pomoć najpoznatijeg fudbalskog menadžera sa leve obale Beograda, Marić Darka, koji je i sam nekada igrao u Kini, ostvarena je saradnja sa jednim od najbogatijih tamošnjih klubova, Šangaj SIPG, čime je omogućen dolazak talentovanog mladog fudbalera Zhengyu Zhu.

Marić Darko, fudbalski menadžer

Pošto živim u Borči logično je bilo da prvi koraci budu usmereni ka BSKu. Kina je prijatelj Srbije, nije priznala nezavisnost Kosova, a Srbija podržava suverenitet i integritet Kine. Na levoj obali Beograda pored Pupinovog mosta koji je izgradila kineska firma, u planu je izgradnja kineske luke i velikog industrijskog parka. Srbija je prva zemlja u Evropi sa kojom Kina upravo uspostavlja slobodan vizni režim. Uveren sam da se i kroz sport može intenzivirati saradnja dve zemlje.

Svedoci smo da se poslednjih godina sve više i više ulaže u kineski fudbal a mi smo sada dobili kineskog fudbalera na levoj obali, prvog posle 28 godina kada su igrali Điu i Liu u Partizanu. Verujem da će dolazak kineskog fudbalera doprineti novim sporazumima i otvaranju mnogih drugih mogućnosti što je prilika koju rukovodstvo opštine Palilula treba maksimalno da iskoristi. Smatram da će ovaj potez omogućiti da se Kinezi još lakše odluče da ulažu u projekte na Paliluli.

Zhengyu Zhu na pozajmici BSKu

Zhengyu Zhu ima dvadeset jednu godinu, mladi je reprezentativca Kine i u Borču je došao na pozajmicu do kraja sezone.

Svi su vrlo ljubazni i prezadovoljan sam prvim utiscima. Lepo sam se uklopio i već sam naučio nekoliko srpskih reči. Mislio sam da ću se teže navići na hranu, ali vaši srpski specijaliteti su iznad svih mojih očekivanja. Mnogi vaši treneri su ostavili upečatljiv trag u kineskom fudbalu. Ja sam čuo za Crvenom Zvezdu koja je bila osvajač Lige Šampiona.

U Kini svi znamo za Novaka Đokovića koji je nama ubedljivo najpopularniji teniser, a u poslednje vreme sve se više priča o prijateljskoj zemlji Srbiji, najviše zbog čestih dolazaka kineskog premijera Li Keqiang i predsednika Xi Jinping.

Fudbalski klub – BSK Borča

Juče su fudbaleri BSK Borče pobedili ČSK Pivaru rezultatom 3:2 u 15. poslednjem jesenjem kolu Prve lige Srbije. Golove za plavo bele su postigli Tripković (dva) i Dabić. BSK je sa klupe predvodio novi trener Predrag Pejović, a tim je bio u sastavu: Bogdanović, Iličić (Dabić), Todorić, Cvetković, Marinković (Mačković), Plavšić, Žmirić, Jokić, Tripković, Zu (Kiković), Žeradjanin.

BSK je jesen završio na 11. mestu sa 17 bodova.

Nedelja, 20.11.2016. BORČA INFO

Претходни текстNa Pančevcu radovi na sanaciji oštećenja
Следећи текстRestrikcije struje i vode u Borči od 23.11. do 25.11.2016.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

eighteen − 8 =