Beba i roditelji

Откако сазнају за долазак детета па све до његовог рођења, поред узбуђења, родитеље почињу да сустижу дилеме шта све треба обезбедити за новог, најмлађег члана породице.

Интернет, књиге о родитељству и савети ближњих ту су да буду инспирација за размишљање о томе како треба да изгледа списак ствари за бебу, али крајњу одлуку доносе будући родитељи.

У наставку текста сазнајте шта је оно што ће вам заиста бити од користи и без чега би вам функционисање у првим данима (па и месецима) бебиног живота било изузетно отежано.

1# Креветац и душек за бебу – оно што ће вам требати од првог дана

Једна од првих ставки са листе неопходних ствари за бебу јесте креветац. И због дететове сигурности, а и због вама прекопотребног одмора, изузетно је важно да навикнете дете да од првог дана спава у свом кревецу, а не између вас на брчном кревету.

Како бисте створили добре навике код детета још на почетку, одмах набавите креветац, а оно што ће вам уз њега требати јесте и квалитетна подлога за спавање, тј. душек. Креветац можете и позајмити, узети полован или можда добити на поклон, али настојте да душек буде оно што ћете ви одабрати, водећи се важношћу правилног развоја кичменог стуба још од првих дана дететовог живота.

Продаја беби опреме online представља велики комфор за будуће маме – из удобности свога дома можете разгледати креветац, душек и друге ствари за новорођенче, пратити акције и попусте и информисати се о свему што вас интересује, без потребе да се умарате физички обилазећи продавнице.

2# Постељина и оградице за креветац – пожељно је набавити чак и више комада

Од првог дана пресвлачићете дете чак и више од десет пута дневно. То вам говори колико се повећава шанса да ћете вероватно често морати да замените бебину постељину. Зато већ на почетку набавите неколико сетова дечје постељине и не стрепите шта ако се деси да морате да је промените на дневном нивоу.

За безбедност и удобност бебе потребна је мекана и квалитетна оградица за креветац, а када видите какви све дезени постоје и какав осећај ушушканости и топлине стварају за бебу, нећете одолети да купите барем неколико!

beba

3# Колица за бебу – за први излазак напоље биће вам потребно бебино лично возило

Дакле, ево још једне стваке која се налази при самом врху неопходних ствари за бебу. Колица ће вам служити за шетњу, некад и за успављивање и за путовање. Зато их треба имати од првог дана. Такође, као и креветац, можете их позајмити од рођака или пријатеља, није неопходно да буду нова, већ само удобна за бебу и прилагођена њеним потребама.

Сигурно сте се већ добро распитали и знате да дечја колица могу бити кабаста, тежа, и веома лагана, лако склопива и мањег габарита, али и са мање могућности.. Уколико колица купујете, размислите да ли ћете имати помоћ при њиховом ношењу и расклапању. Размислите и у којим приликама ћете их најчешће користити. У случају да не желите да штедите, можете набавити и обе варијанте и користити их без много размишљања унапред.

4# Комода за пресвлачење – ваша кичма ће вам рећи хвала

Можда вам делује да ћете све лако и једноставно, да није превише захтевно пресвући бебу на кревету, али верујте да су први дани и месеци дететовог живота изазовни за вас колико и за дете, да и ваше тело пролази кроз екстреман напор и да ће му добро доћи свако олакшање.

Стога не оклевајте да набавите практичну комоду, која ће бити висине прилагођене вашој, неће изискивати да се савијате и у незгодним положајима пресвлачите дете велики број пута на дан, а притом може имати фиоке у које ћете ставити најосновније ствари потребне за бебино пресвлачење.

5# Добро би вам дошла и столица за успављивање

Неки би рекли да ово сигурно не спада у најнужније ствари за бебу, али вама ће значајно олакшати бурне ноћи с бебом у наручју. Уколико одолите томе да дете навикнете да се успављује током вашег ходања по соби, удобна столица за успављивање омогућиће вам да се удобно сместите и успавате своју бебу лаганим њихањем столице, не излажући своје тело додатном напору и не стварајући навике код детета које би вас могле коштати многих непроспаваних ноћи.

Надамо се да су вас ови редови подстакли да још пре порођаја размишљате о томе како да себи олакшате у исто време изазовне и прелепе прве дане ваше бебе и покушате да и сами што више уживате у тако важној животној улози!

Претходни текстЗаврни рукаве први пут у Борчи и Опову у недељу
Следећи текстХаварисана, половна и оштећена возила – шта је решење?

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

twenty − 7 =