Kао што и сами знате, вероватно не постоји ништа што је човек осмислио и направио што нема рок трајања. Пре или касније, доћи ће време за поправљање, замену, а некад и одбацивање или продају ствари и предмета које више не можете да употребите.

То се дешава и са возилима. Ауто вас дуго служи, био је поуздан и добар, али време чини своје и треба препознати знаке који указују да је продаја старог аутомобила и куповина другог у ствари најбоље решење.

У наставку текста сазнајте када се треба опростити од свог верног сапутника на сваком досадашњем путу и кренути у потрагу за новим.

1# Више је код мајстора него код вас

Такве околности умеју да буду изузетно фрустритрајуће за власника аутомобила јер поред тога што добар део времена проведе без аута, сналазећи се за превоз, мора да издваја новац за санирање учесталих поправки, чека да се оне заврше и налази времена за вожење до ауто сервиса и довожење аутомобила са поправке.

Kада дружење са аутомеханичаром постане знатно чешће него што је оптимално, имајте у виду да је дошло време да размишљате о следећем – потенцијално се смањује шанса да га чак и неко други купи од вас, поготово ако зна да је ауто више у реду за поправку него у возном стању. У таквим ситуацијама откуп возила је вероватно најбоље решење за које се можете одлучити.

2# Тешко је пронаћи резервне делове за ауто

То се углавном дешава онда када је ауто стар чак и по неколико деценија. Делови се више не могу наћи у продаји јер се ни сам модел возила одавно не производи. Чак је и половне ауто делове такође тешко набавити, посебно са гаранцијом да се налазе у добром стању и да би њихово постављање у аутомобил заиста омогућило његово дуже функционисање.

Дакле, уколико проводите дане и недеље у трагању за делом који се покварио и треба га променити, за који притом нисте сигурни да ће завршити посао јер је и сам коришћен, припремајте се на идеју да ваш стари љубимац на четири точка можда треба да оде у пензију.

3# Више не задовољава потребе вас и ваше породице

Уколико сте сада бројнији, па уместо вас двоје, са вама путују и деца, идете на дуже релације, а ваше половно возило није комфорно решење јер не можете сви стати а да се осећате пријатно, или пак путујете више него у прошлости, треба размишљати о другом ауту.

Истина је да сама одлука о замени аута може да вас расентименталише и пробуди све оне емоције које вас везују за њега, али уколико не желите да жртвујете удобност и сигурност, осећај да морате много тога да дате да се не бисте раздвојили од њега, размислите о откупу аутомобила и свим оним предностима поузданог и комфорнијег аута.

4# Издао вас је у важним ситуацијама

Не постоје околности у којима је пожељно да ауто стане и покаже непоуздане стране свог рада, али сигурно је да постоје ситуације у којима то никако не би смело да се деси – када је у питању неки изузетно важан пут, када треба превести некога до болнице и слично.

Уколико немате поверења да ваш ауто може да буде од користи у таквим приликама и мислите да је велика вероватноћа да се тај сценарио понови, онда је боље да не чекате да се тако нешто обистини, већ да реагујете на време – предузимљивошћу и ефикасношћу. Продајте ауто и приуштите онај који вам неће приређивати сличне неприлике.

5# Више кошта његово одржавање него што вреди он у целости

Вероватно сте чули да постоје аутомобили који регистровани и са резервоаром пуним горива вреде дупло више него без тога. Нажалост, то није шала, иако можда звучи духовито.

Kада улагања вишеструко премашују укупну вредност аутомобила, и када чак и мањи квар може озбиљно да конкурише цени возила, јасно вам је да постепено почињу да се обесмишљавају поправке, те да је само питање времена када ће се догодити квар за чију је санацију потребно издвојити своту за неку стотину евра већу од коштања аута.

6# Желите нов и модеран аутомобил

Без обзира на то да ли је ваш половњак ваша сопствена инвестиција или је наслеђена од некога, тј. добијена као поклон, дође време када желите да га замените новим аутом, његовим предностима и осећајем који настаје када постанете власник поузданог аутомобила наочите спољашњости.

Још уколико волите промене и не презате од тога да их реализујете када осетите да је време, ништа вас не спречава да организујете откуп старог аута и отиснете се у потрагу за оним који ће испунити сва ваша очекивање и унети један нов квалитет у ваш свакодневни живот, али и у повремене туристичке авантуре које ћете остваривати уз помоћ аута.

Надамо се да је овај текст био подстицајан да размислите је ли дошло време да вашу гаражу или двориште напусти возило које не задоваљава есенцијалне критеријуме до којих држите, те да ће откуп аутомобила бити спасоносно решење и пут до тога да нови ауто ушета у ваш живот.

Претходни текстХоћемо ли моћи трамвајем до Борче?
Следећи текстНаставља се одбрана Реве – зелене оазе на левој обали Дунава (ВИДЕО)

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

fifteen − five =