tramvaj borča

План детаљне регулације шинског система Београда тренутно је у изради и требало би да буде усвојен до краја године.

Како за Новости објашњава заменик градоначелника, у плану је да се трамвајска мрежа у Београду повећа са постојећих 50 на 90 километара.

У будућности трамвајске шине биће дуже за 40 километара проширивши тако постојеће трасе на Новом Београду, Чукарици и Звездари али ће прећи и на леву обалу Београда. Тако би шинска возила могла стизати и до Борче, Крњаче и Пупиновог моста.

Трамвајем до Борче

Идеја је да трамваје пребацимо на леву обалу Дунава. Тако ћемо шине продужити од Омладинског стадиона до Вишњичке, поред нове окретнице и новог депоа у зони Панчевачког моста. Трамвај ће онда ићи преко новог моста на Ади Хуји, паралелно са постојећим, преко Дунава до нове окретнице у Крњачи. Одатле ће један крак водити све до Пупиновог моста, а други Зрењанинским путем све до нове окретнице и будућег депоа који је планиран у зони петље са обилазницом, наспрам гробља Збег, истакао је Весић.

Идеја да се смањи број возила

Циљ ширења шинских система јесте да се смањи број аутомобила и да трамваји као еколошки прихватљив превоз добију приоритет у саобраћају..

ИЗВОРНовости
Претходни текстОвог викенда такмичење у кувању рибље чорбе у Падинској Скели
Следећи текстЕво у којим ситуацијама је откуп аутомобила решење за ваше половно возило

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

eleven − 1 =