Сви знамо за барем једно хаварисано возило које стоји паркирано у улици или нечијем дворишту већ годинама. Oчигледно није у возном стању и не служи никаквој сврси. Ниједан ауто не може да траје заувек, али је чињеница да се највећи број аутомобила након своје извршене функције прода или проследи на даље коришћење.

Ви сте власник једног возила које није у возном стању? Овај текст посвећен је вама.

Хаварисана, половна и оштећена возила великом броју људи могу представљати велики терет, уколико нису прослеђена даље на време. Хаварисана возила дефинишу се као она која су физички оштећена или пак, уништена, услед несрећних околности као што је саобраћајна или нека друга несрећа. 

Половни аутомобили, с друге стране, могу бити у возном стању, али након неког времена захтевају већа улагања за поправке и делове неголи што је сама вредност аутомобила. Из тог разлога, понекад, најисплативије је одустати од хаварисаног и половног аутомобила, а успут, можете и да зарадите и инвестирате у ново возило!

Ангажујте агенцију која врши откуп половних аутомобила 

Уколико вас занима најбржи начин да се решите дугогодишњег проблема – возила које није у возном стању и које заузима место у вашој улици или дворишту, позовите и ангажујте агенцију која врши откуп половних аутомобила. У агенцији се врши кеш исплата за откупљене аутомобиле, па је ово и сјајан начин да направите капитал за вашу следећу инвестицију.

Како функционише процедура и због чега је најједноставније решење?

Све што треба да урадите уколико се определите за ову опцију јесте – позив на број телефона, након чега, запослени у агенцији долазе на вашу кућну адресу, односно место где је паркирано ваше возило. Након тога, нуде процену вашег возила и нуде вам новац за откуп.

Уколико прихватите понуду, исплаћују вам у кешу на лицу места, а цео процес надаље преузима агенција. Они долазе специјалним возилима које ваше возило уклања са спорног места. Звучи као најједноставније могуће решење, зар не?

Објективно, заиста нема сумње да је ово најлакши начин да се отарасите нежељеног возила, нарочито уколико он већ дуго времена нема никакву функцију осим да заузима неки простор, који можете сада да искористите паметније. Такође, исплата у кешу одлично дође свима, па уколико сте планирали да купите нови аутомобил, или направите другу инвестицију – исплати се још више.

Искористите или продајте делове који су и даље у функцији

Многи људи су сентиментално везани за свој аутомобил, или сматрају да њихов аутомобил и даље вреди више. У овом случају саветујемо да погледате шта се од вашег старог аутомобила може искористити, те продати или служити као резервни део за ваш наредни аутомобил.

Уколико желите да купите нови аутомобил, није лоша идеја размислити о томе да купите исти модел аутомобила и искористите све употребљиве делове из старог аутомобила као резервне. Овим можете начинити значајне уштеде, будући да су делови за аутомобиле јако скупи. С друге стране, неки ауто-делови могу бити коришћени на великом броју модела.

Такви су нпр. гуме и акумулатори. На крају, уколико вам се ова опција не допада, или сте желели да купите потпуно други модел аутомобила, увек можете да покушате да продате употребљиве делове на некој од online платформи за продају половних аутомобила.

На овај начин можете такође да зарадите, а чак и ако се определите за опцију ангажмана агенције за откуп, не би било лоше да прво проверите које све делове можете да искористите и продате. 

Донирајте ваш хаварисани или половни аутомобил некоме коме ће користити

Ипак, растављање аутомобила и тражење делова захтеваће од вас да имате одређено знање о томе на који начин можете да расклопите аутомобил и делове тако да га не оштетите, и да они буду и даље употребљиви. 

На крају крајева, уколико сте сентиментално везани за аутомобил и не желите да га дате на рециклажу, а немате знање да га расклопите, можда можете размислити о томе да га донирате или поклоните некоме ко ће знати да га искористи, и ко ће са уживањем обновити ваш вољени аутомобил. 

На овај начин, учинићете добро дело, а решићете се проблема са заузимањем вишка простора који сада можете искористити паметније и боље. Неко ће возити ваш аутомобил са задовољством, и знаћете да сте да проследили у праве руке. 

Решење у сваком случају постоји, а на вама је само да одаберете оно које ће вас највише усрећити и које ће вам се највише исплатити!

Претходни текстОпремање дома за долазак бебе – шта вам је заиста неопходно?
Следећи текстУхапшен председник ГО Палилула и још 7 службеника

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

nineteen − one =