okićeno drvo

Okićeno drvo u Borči 1

Neočekivano lep dan za ovo doba godine izvukao nas je u jutarnju šetnju po kraju. Po dojavi, odlučili smo da obiđemo i park u centru 1. Zanimljivo okićeno drvo vas čeka u parkiću. Možda biste mogli da napišete nešto o tome, pisalo je u poruci borčana reportera koju smo dobili.

Došla je i Borča na red za novogodišnje kićenje, prvo je što smo pomislili u tom trenutku. Prolazimo između zgrada a u daljini drvo, stvarno okićeno. Na blic deluje kao da ukrasi vise sa drveta. Ipak, kako smo se više približavali imali smo šta i da vidimo. Sa drveća je visila gomila papirnih traka. Drvo je baš „lepo udešeno“. Čini se čak i da postoji neki red u tim silnim trakama koje vise. 

Performans ili nešto drugo

Da nije neki performans u pitanju? Pitamo komšije koje su se tu zatekle.

Možda ćete biti zainteresovani i za: Čudo: “Plače” drvo u Borči

Ma kakav crni performans, nemamo mi ovde takvih umetnika, reče nam jedan tata kroz smeh. Jedna gospođa je ipak bila malo više ljuta po ovom pitanju. Ma to su sigurno ovi lokalni klinci koji često uveče ovde provode vreme. Baš su nam lepo ukrasili park. I nije im ovo prvi ispad, da znate. Palili su i kante za smeće i tresli svetiljke dok ne prestanu da rade. Ostavljali park bez svetla. Sad treba da se čisti i ovo smeće za njima. Nadam se da će ovaj dečji parkić malo potrajati ali kako su krenuli i on će se brzo uništiti. Razumem ja i godine i nestašluke i sve ali čini mi se da ovo postaje više od toga. Pa šta nam to svima treba?

Dečji parkić Cvrčak

Podsetićemo da je na otvaranju ovog dečjeg parkića „Cvrčak“ predsednik opštine najavio povećanu kontrolu policije u cilju suzbijanja uništavanja rekvizita u dečjim parkićima. Vandalizam se neće trpeti, pojačaćemo kontrolu od strane policije a vinovnici će biti sankcionisani.

Možda ćete biti zainteresovani i za: Otvoreno dečje igračište „Cvrčak“ u Borči

Mi ćemo biti optimistični verujući da je ovo ipak jedan performans, da ćemo saznati poruku istog i da će njegovi tvorci na kraju parkić ipak vratiti u prvobitno stanje.

Nije teško biti fin
Претходни текстObeležen kolovoz u Ivana Milutinovića. Bele Bartoka u radovima. Nastavak u Bratstva i jedinstva!
Следећи текстFekalne vode duž Zrenjaninca i dalje muče žitelje Krnjače

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

3 × 1 =