Uredjenje zelene površine

Zelene površine u Borči

U poslednje vreme svedoci smo povećanom broju napisanih kazni za vlasnike automobila parkiranih na zelenim površinama pored zgrada.

Komunalna policija je sve češće na ulicama Borče, a u proteklom periodu primećen je i pojačan broj radnika JKP-a „Zelenilo-Beograd“ na poslovima održavanja javnih zelenih površina.

Деца су украс света - Подржи Мињу - Клик на слику

Održavanje javnih zelenih površina podrazumeva negu i obnovu biljaka, kresanje drveća, košenje trave, čišćenje parkova, staza, objekata i drugih javnih površina pored i oko stambenih zgrada kao i održavanje i zamenu inventara koji pripadaju zelenoj površini… Obim i kvalitet održavanja javnih zelenih površina određuje se prema kategoriji u koju je ta površina svrstana.

Sređivanje zelene površine u Borči

Pre nekoliko dana upravo je to radjeno na zelenoj površini u ulici Ratnih vojnih invalida u Borči. Radnike “Gradskog zelenila” zatekli smo kako postavljaju stubiće, čime će se sprečiti parkiranje vozila na ovoj zelenoj površini. Prethodno je doneta nova zemlja i posuta na delovima gde je to bilo potrebno, bačeno je seme trave, posadjene četiri mlade jelke i postavljene dve nove klupe za sedenje.

Naišao je i jedan komšija koji nam je kroz prozor svoga auta dodao : I sam sam dobio kaznu zbog parkiranja vozila ovde ali podržavam ovu akciju. Nadam se da će nam nove jelke porasti i ukrasiti ovu našu poljanu a da klinci neće previše ludovati na ovim klupama. Jedino mi se ne sviđa to što sada auto moram parkirati skroz iza onih taaaaamo zgrada.

Petak, 13.11.2015. Borča Info

Претходни текст215 godina školstva u Borči
Следећи текстRadovi na Pančevačkom mostu

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

eighteen + six =