Plače drvo u Borči

Curi voda iz drveta u Borči

Nesvakidašnja pojva, curenje tečnosti iz samog drveta, zabeležena je proteklih dana u parku u Borči 1, između ulica Ličke i Banijske. Nekoliko dana iz najdeblje grane pomenutog drveta u Borči obilno je curela tečnost praveći veliku baru na betonu. Ova čudna pojava dala je povod za razmišljanje komšijama i ostalim građanima koji šetaju ovuda. Zaustavljaju se ispred „rasplakanog” drveta, gledaju, dodiruju mokro stablo i vrte glavom.

Ne znam kakav je ovo znak! Ovde živim već 30 godina, prolazim pored drveta svakodnevno i nikada se slična situacija nije desila. Ta voda je odjednom počela da se sliva niz najdeblju granu. Kao da je neko odvrnuo česmu. Prvo sam pomislila da se radi o ostatku nekog leda ali sam shvatila da se sav led i sneg otopio. Pa onomad je bilo čak 12 stepeni – reči su bake J. L.

Nema razloga za brigu

Da nema razloga za paniku, strah, čuda i onostrana nagađanja, kaže za „Alo!” Milan Petrović, inženjer šumarstva.

Nema tu nikakvog čuda. Moguće je da drvo ima vrlo dubok koren, koji je povukao dosta tečnosti. Posle topljenja leda i snega tlo je puno vlage. Najverovatnije je o tome reč. Drvo nije u mogućnosti da apsorbuje tu količinu tečnosti, pa je ona počela da izbija iz te grane. U praksi se takvo curenje zaustavljalo posle nekoliko dana, što očekujem i kod tog stabla – naveo je on.

Mi smo danas i obišli ovo drva te očekivanja gospodina Milana možemo i potvrditi – curenje se zaustavilo i razloga za brigu nema.

Izvor: Alo.rs

Претходни текстUspešno održan turnir u šahu u Borči
Следећи текстČukanje na Zrenjanincu

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

17 + five =