Šahovksi turnir u Borči

Održan turnir u ubrzanom šahu u Borči u sklopu „Trofej Vidovdana 2017“

Na turniru je učešće uzelo 27 domaćih igrača i 1 igrač iz inostranstva.

Ovom turniru je posebnu draž dalo učešće šest takmičara mlađih kategorija. Đorđe Rašković – 7 godina, Ilija Rašković – 9 godina, Mihajlo Dimitrijević – 11 godina, Stefan Tadić – 12 godina, Marko Ivanović – 13 godina i Vuk Dimitrijević – 15 godina. Tri igrača bila su predstavnici veterana starijih od 65 godina.

Možda će vas zanimat i: Trofej Vidovdana 2017

Rezultati

Posle 7 borbenih kola najviše znanja i sportskog umeća pokazao je iskusni internacionalni majstor Nikola Ostojić. On je sam osvoji prvo mesto sa 6 poena. Odmah iza najuspešnijeg, na deobi drugog i trećeg mesta, našli su se mlađani kadet Marko Ivanović i gost iz Hrvatske Siniša Pezelj sa po 5,5 poena. Zahvaljujući dodatnim kriterijumu trinaestogišnjem Marku je pripalo drugo mesto.

Zapažen uspeh je napravio i dvanestogodišnji pionir Stefan Tadić, koji ide stopama svog oca poznatog velemajstora Branka Tadića, osvojiviši 8 mesto sa 4 poena. Da ga je malo poslužila sportska sreća u poslednjem kolu, mogao se naći i na znatno višem 4 mestu.

Moramo pohvaliti i najbolje plasiranog igrača iz Borče Marka Gemovića koji je zauzeo 13 mesto sa 4 poena.

Nagrade

Pehare su dobili trojica prvoplasiranih, zatim najuspešniji pionir i najuspešniji veteran. Svi mlađi igrači su se okitili medaljama.

Gradska opština Palilula je pored pehara i medlja za najuspešnije obezbedila i veoma lepe i vredne robne nagrade u šahovskoj opremi za sve učesnike ovog turnira. Svi učesnici turnira su dobili po šahovsku garnituru a pet prvoplasiranih su dobili i šahovske satove. Pripadnici mladje garde su dobili lepe priveske i olovke sa šahovskim motivima.

Ova izuzetno lepa šahovska manifestacija održana je u prijatnoj i sportskoj atmosferi.

Претходни текстPeta Višnjijada u Ovči
Следећи текстŽivotinjsko carstvo

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

seven − 3 =