Kолико често мењате телефон?

Готово сваке године технологија нас изненади са новим моделима телефона који имају унапређене функције. Сваки од њих се може похвалити новим перформансама и савременијим системом рада. Ипак, у надметању за модерније и упечатљивије решење, многи телефони обнављају одређене функције које нам већ довољно користе.

За све оне који остају верни свом моделу телефона, и на мобилни гледају као на инвестицију у коју треба улагати, припремили смо корисне предлоге како да обновите и унапредите свој мобилни уређај, како естетски тако и функционално.

У наставку прочитајте наша решења и откријте на које све начине то можете урадити.

Уложите у квалитетну опрему за телефон

Будите спремни за то да ће различита опрема као и додаци за мобилне уређаје бити оно у шта треба да уложите. То пре свега значи да ћете пажљиво бирати где купујете опрему. У специјализованим радњама за опрему за телефоне обично можете пронаћи најшири асортиман у различитом ценовном рангу, тако да будете задвољни и самим производом и његовом ценом.

Општа препорука када је реч о опреми за телефоне бирате ону од истог бренда као што је и ваш мобилни. Уколико се ипак одлучујете за други бренд уверите се у његов квалитет пре саме куповине.

Редовно мењајте заштитно стакло на телефону

Заштитно стакло би требало ставити на екран телефона при самој куповини. Међутим, треба имати у виду да једном постављено стакло неће остати на телефону заувек, већ да треба да га мењате у складу са потребама.

Шта то значи?

То значи да у складу са тим колико брзо оштетите стакло (ударите га, сломите, окрњите и сл.) потребно је и да поставите ново. Kоришћење телефона са сломљеним заштитним стаклом пре свега је изузетно непрактично и непрегледно, а осим тога доводи вас у опасност да оштетите и сам екран, или да се огребете о оштре ивице оштећеног заштитног стакла.

Још један од знакова да је потребно променити стакло јесте када уђе ваздух у простор између екрана и заштитног стакла, и појаве се добро познати мехурићи. Осим што су естетски непријатни, ови мехурићи су и показатељ да заштитно стакло не пријања како треба на читаву површину екрана, због чега приликом пада телефона може доћи и до ломљења екрана телефона без обзира на заштиту.

„Поновите се“ новом маском за телефон

Уколико желите да свом телефону дате нови изглед и да га „освежите“ онда је куповина нове маске одличан начин да то урадите. Нова маска ће вашем телефону дати нови изглед па можете пустити машти на вољу и поиграти се са атрактивним дезенима и бојама.

Иако делује као сасвим баналан начин да унапредите ваш мобилни уређај, заправо ћете му дати нову естетску допадљивост. Такође, маска вам може помоћи и као заштита за телефон, јер њена функција није само естетска. Тако можете одабрати гумену маску која прелази ивице екрана вашег телефона спречавајући га да падне директно на екран. То је још један разлог да је пажљиво одаберете.

Kако решити проблем слабије батерије?

Проблематика која погађа све власнике телефона након извесног времена јесте слабљење батерије. Наиме, свима нам је познато како након одређеног времена коришћења телефона батерија почиње да се празни све брже и брже, што обично резултира тиме да нигде не идемо без пуњача.

Ово посебно може да смета уколико су све остале функције телефона на високом нивоу, и све што вам заправо смета јесте чињеница да вам је мобилни прикован за пуњач.

Предлажемо 3 начина да овај проблем решите.

Kуповина дужег кабла за пуњење телефона

Практичан и брз начин да на одређено време решите проблем честог пуњења телефона јесте да набавите кабл веће дужите и на тај начин пружите себи већу мобилност приликом употребе телефона на пуњачу.

Генерално, телефону треба дати неко време да се напуни, и не користити га интензивно у том периоду, али с обзиром на то да вам мобилни може затребати како бисте обавили позив, или послали поруку, биће од велике користи да имате дужи пуњач који не захтева да стојите поред утичнице и обављате оно што вам је потребно у незгодном положају.

Екстерна батерија за пуњење у покрету

Врло корисна ствар било да вам је батерија слабија или не је засигурно екстерна батерија или power bank која вам омогућава да ваш телефон пуните где год да се нађете. Оне су изузетно практичне поготово за путовања или аванутре у природи, јер не захтевају да останете на једном месту како би вам се телефон напунио.

Наш савет је да издвојите новац за квалитетну батерију, која може да пуни 2 или више телефона истовремено, и која се и сама неће брзо празнити.

Kуповина нове батерије за телефон

Kада више ништа не помаже а ви постајете заробљеници кабла и пуњача, најбољи начин да унапредите свој телефон јесте куповина нове батерије. Наиме, купите брендирану батерију која одговара вашем мобилном уређају.

Нова батерија може у потпуности унапредити ваш телефон, с обзиром на то да ће и даље имати жељене перформансе, и обновљену батерију.

Надамо се да ће вам наши савети помоћи да допринесете вашем телефону, и удахнете му нови живот!

Претходни текстВакцинација у Београду: Kако да остварите попуст на резервације смештаја
Следећи текстЗаврни рукаве други пут на левој обали Београда

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

nineteen − 16 =