Stari dvor - Beograd

Dani evropske baštine 2017 – Beograd

Turističko-kulturna manifestacija „Dani evropske baštine“ obeležavaju se u većini evropskih zemalja a za cilj imaju upoznavanje kulturnog nasleđa evropskih naroda.

Dani evropske baštine 2017. trajaće od 15. septembra do 2. oktobra. Ovogodišnja tema je „Kulturno nasleđe i priroda“. Učestvovaće 18 ustanova kulture kao i Bitef festival. Program će biti raznolik, od izložbi, predstava i filmskih projekcija, stručnih vođenja i panel diskusija, pa do likovnih radionica..

Program – Dani evropske baštine 2017.

Beogradska tvrđava

Koncert Muzičke škole „Stanković“ i džez orkestra najavljen je za petak, 15. septemba sa početkom od 12č. u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu.

Za vreme ove manifestacije na Beogradskoj tvrđavi biće otvoreni za posete Vojni bunker, Rimski bunar, Kula Nebojša, Stambol kapija, Sahat-kula. U sredu, 27.09.2017. ulaz će biti besplatan.

Muzeji

Ulaz u Prirodnjački muzej besplatan je od 19. do 24. septembra.

U Muzeju nauke i tehnike, Skender-begova 51, biće predstavljena izložba „Stare iskre za nove nade“. Ulaz u muzej od 12. do 17. septembra je besplatan.

U subotu, 23. septembra, biće otvoren svečani hol zgrade Narodne banke Srbije u Ulici kralja Petra 12.

27. septembra predviđena je „Skadarlijska razglednica” ispred Kuće Đure Jakšića.

Besplatne pešačke ture

Posete Tašmajdanskoj pećini biće organizovane 23. i 24. septembra od 10.00, 12.00, 14.00 i 16.00č. Ovom prilikom autori knjiga o Beogradu, Zoran Nikolić i dr Vidoje Golubović, predstaviće tajne podzemnog Beograda.

Za ljubitelje pešačenja i prirode besplatne pešačke ture biće organizovane i do Avale, Košutnjaka, Bojčinske šume, Beljarice (Beogradska amazonija na levoj obali)..

Detaljne informacije o programu možete dobiti i u Informativnom centru Turističke organizacije Beograda u Knez Mihailovoj 5.

Претходни текстAvijatičareva žena
Следећи текстVetar oborio drvo iz korena (FOTO)

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

seventeen + 19 =