Uspešno realizovana humanitarna akcija za devojčice Unu i Senadu

Fondacija Zajedno za osmeh uspešno je privela kraju akciju prikupljanja pomoći za devojčice Unu i Senadu iz Borče.

Iako je poslednji zakazan humanitarni bazar ove fondacije morao biti otkazan zbog pogoršane epidemiološke situacije oni su ipak uspeli da naknadno prikupe predviđena neophodna sredstva kako bi devojčice mogle pristojno da žive i uče.

Izmiren i dug za struju

Nakon dve godine, dom devojčica Une i Senade priključen je na snadbevanje električnom energijom. Skupivši 243 000 fondacija je izmirila dug za struju sa svim kamatama i sudskim troškovima.

Ove dve divne devojčice sada imaju mogućnost da odrastaju kao i ostali njihovi vršnjaci. Кonačno će moći da upale svetlo u sobi, da pogledaju crtani film na televiziji, da se okupaju toplom vodom, a njihova baka više ne mora da moli komšije da pere njihov veš, kažu organizatori

Renovirana soba i kupatilo

Ovo je inače drugi deo akcije pomoći Uni i Senadi. U prvom delu koje je uspešno realizovan početkom novembra urađeno je sve ono što je potrebno za normalan život i odrastanje.

Tada je prikupljeno 235 260 dinara od čega je kupljen bojler, vodokotlić, plafonjere, dva kreveta, dva dušeka, dve posteljine, radni sto, dve stolice, stone lampe, dva tepiha, televizor, antena, set top boks, agregat, cipelarnik, produžni kablovi, petokrilni ormar.

Od građevinskih radova zamenjeni su prozori na kupatilu i u dečijoj sobi. Soba je zaštićena od vlage i okrečena.

Hvala svima koji su uzeli učešće i pomogli da Una i Senada odrastaju kao i ostala deca, istakli su iz fondacije

Svaka čast

Претходни текстUskoro bi se mogle pojaviti zgrade nad skloništima u Borči
Следећи текстU nedelju prikupljanje potpisa protiv izgradnje višespratnica na skloništima u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

14 − nine =