Skloništa u Borči
Skloništa u Borči

Plan za nadgradnju skloništa

Plan detaljne regulacije za nadziđivanje skloništa u Borči na ranom javnom uvidu je od 7. decembra. Tim planom predviđeno je zidanje višespratnica na postojećim skloništima u Centru 3

Plan je dostupan građanima u zgradi Gradske uprave Beograda do 21. decembra 2020. do kada se na data rešenja mogu uputiti mišljenja i žalbe građana.

Borčani protiv nadgradnje skloništa

Komšije iz ovog dela Borče ne slažu se sa ovim projektom zbog čega su neke stambene zajednice iz ulica Ratnih vojnih invalida, Bele Bartoka i Julije Delere već pisale peticije protiv ovog rešenja.

Prikupljanje potpisa u nedelju

Kako je najavljeno na FB grupi Ne damo skloništa Borče 3 potpisi protiv izgradnje višespratnica na postojećim skloništima sakupljaće se u nedelju, 20.12.2020. ispred Maxi prodavnice u Centru 3 u periodu od 10 do 14 časova.

Obavezno je pridržavanje aktuelnih epidemioloških mera protiv širenja korona virusa, održavanje fizičke distance i nošenje zaštitne maske..

Poziv na grupno potpisivanje primedbi protiv ovog rešenja, u nedelju kod Maksija, građanima Borče uputili su i iz Inicijative Ne davimo Beograd

„..Nadgradnjom skloništa znatno bi se naružio izgled naselja koncipiranog u skladu sa urbanističkim parametrima koji su bili aktuelni pre 4 decenije. Smanjile bi se zelene površine. Povećao bi se problem sa parkiranjem. Uzrokovalo bi se manjak mesta mališanima u vrtićima i školama ali i u igri, naročito u zimskom periodu ..

Izvor/Foto: Facebook

Претходни текстBRAVO! Uspešno završena akcija – Una i Senada napokon dobile struju
Следећи текстHoće li mališani Palilule ove godine dobiti novogodišnje paketiće?

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

20 − eight =