Opština Palilula

Izabrano rukovodstvo beogradske opštine Palilula

Na konstitutivnoj sednici Skupštine održanoj 06.06.2016. izabrano je novo rukovodstvo Gradske opštine Palilula i u naredne četiri godine vodiće je SNS, SRS i SPS-JS. Novi predsednik GO Palilula je Aleksandar Jovičić (SNS) a za zamenika predsednika izabran je dr Darko Paunović (SRS). Izabrano je i 9 članova Veća opštine.

Hoće li se podeliti GO Palilula?

Palilula više ne može ovako da funkcioniše jer ima previše stanovnika i potrebno je da se podeli na dve lokalne samouprave. Rekao je na sednici doskorašnji zamenik predsednika opštine Ljubiša Đurović i tako ponovo aktuelizovao ideju iz 2004. o podeli Palilule i stvaranju nove opštine Dunavski Venac.

Mislim da je to dobra ideja u teoriji, ali u praksi sa veoma skromnim budžetom i suženim ingerencijama ne bismo postigli ravnomeran razvoj celokupne teritorije – istakao je Aleksandar Jovičić, novi predsednik.

Podela opštine je izvodljiva, ali mislim da je nepotrebna jer bi se onda i novac delio na dve administracije. Dobra stvar bi bila što bi na opštini sa leve obale Dunava rukovodili ljudi iz kraja, a oni najbolje znaju šta je dobro za njih, zaključio je doskorašnji predsednik Stojan Nikolić (DS).

Nama je poznato da je ovaj prostor pre 1955. godine imao čak četiri opštine – Borču, Ovču, Padinsku Skelu i Krnjaču koje su prvo spojene, a onda 1965. i pripojene Paliluli.

2003. je Surčin uspeo da izdejstvuje svoju opštinu nakon čega je i grupa gradjana “Dunavski venac” pokrenula inicijativu za stvaranje naše opštine koja bi obuhvatala naselja Krnjača, Jabučki Rit, Kotež, Ovča, Borča, Padinska Skela, Crvenka, Kovilovo, Glogonjski Rit, Besni Fok, Vrbovski, Preliv i Dunavac.

Do današnjeg dana ova inicijativa nije realizovana, a da li će biti u naredne četiri godine ostaje nam da vidimo.

10.06.2016. Borča Info
izvor:Blic.rs

Претходни текстKultura: Izložba slika u Borči
Следећи текстTrofej Vidovdana 2016

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

2 × 5 =