Molitvena litija i moleban

U nedelju, 15. marta u Borči će biti održana još jedna litija za spas pravoslavnog naroda i svetinja u Crnoj Gori.

Ovu molitvenu litiju organizuje Srpska pravoslavna eparhija banatska uz blagoslov Episkopa banatskog g. Nikanora Bogunovića.

Sveštenstvo poziva vernike da uzme učešća u ovom molitvenom skupu

15.mart u 16 časova

Verni narod i sveštenstvo okuplja se u nedelju ispred hrama Vaznesenje gospoda Isusa Hrista – Vodice, u ulici JNA u Borči.

U 16č. litija kreće do hrama Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja u Borči gde će se služiti moleban.

Pre mesec dana veći broj sugrađana okupio se na ovakvoj litiji u Borči a video prilog možete pogledati klikom na link OVDE. Nadamo se da će ovoga puta broj sugrađana biti još veći.

Obaveštenje organizatora pristiglo 13.3.2020.

Draga braćo i sestre u Hristu,

Povodom novonastale situacije prouzrokovane pojavom virusa „Covid-19“ u Republici Srbiji, osećamo obavezu da vam se obratimo kao organizatori litija i molebana za očuvanje pravoslavnog naroda i svetinja u Crnoj Gori, zakazanih za nedelju, 15. mart od 16 časova u Borči.

Događaj je blagosloven od strane Njagove Svetosti, Patrijarha srpskog G.G Irineja, kao i od Njagovog Preosveštenstva Episkopa banatskog G.G. Nikanora

Skup prijavljen

Skup je uredno prijavljen svim nadležnim organima Republike Srbije, i do danas nije izdata naredba o zabrani javnih skupova na otvorenom.

Potpuno smo svesni vanrednih okolnosti u kojima organizujemo ovo molitveno sabranje i imamo razumevanje za svakog čoveka kod kooga novonastali događaji izazivaju određenu dozu zabrinutosti.

Da se pomolimo

Važno je napomenuti, da događaji koje organizujemo ne predstavljaju tek bilo kakvu šetnju ili skup, već se isti dešavaju isključivo sa potrebom da se pomolimo Gospodu Bogu, Darodavcu svih dobara i da od Njaga izmolimo snagu, dobro zdravlje i čvrstu veru kod svih nas, a posebno naše braće i sestara koji neustrašivo stoje na prvoj liniji odbrane naših svetinja u Crnoj Gori.

Spajanje litija

Molitveno okupljanje vernog naroda u našoj Borči će uveličati i litija koja u noći između subote na nedelju kreće iz manastira Presvete Bogorodice Trojeručice sa Avale. Litija čija je trasa dužine preko 40km će nam se pridružiti u Borči oko 16 časova.
Sa Avale će tom prilikom u Borču biti doneti blagoslov:

 • Кrst Patrijarha Pavla
 • Mirotočiva čestica Časnog Кrsta
 • Ikona Presvete Bogorodice Trojeručice (kopija osveštane na originalnoj čudotvornoj Ikoni u manastiru Hilandar)
 • čestice moštiju Sv. Кozme i Damjana
 • čestice moštiju Sv.Nektarija Eginskog
 • čestice moštiju Sv.Justina Ćelijskog
 • čestice moštiju Sv. Vladike Nikolaja
 • čestice moštiju Sv.Jovana Vladimira
 • čestice moštiju Sv.Serafima Sarovskog
 • čestice moštiju Sv.Mardarija Libertvilskog
 • čestice moštiju Sv.Sveštenomučenika Milana Bilbije (krstio Gavrila Principa).

Molitva i protiv zdravstvene pretnje

Srpska pravoslavna crkva će, pored redovnih molitava, u narednom periodu u svojim Službama uvesti i molitve protiv stvarne zdravstvene pretnje za građane Srbije, Crne Gore i celog sveta – tzv. korona virusa.

..„Molićemo se Bogu, iscelitelju svake bolesti i nemoći, da se kadom tamjana i molitvom sveštenstva i vernog naroda odagnaju pošasti i za ozdravljenje svih obolelih u svetu“.. spc.rs

Nedelja 15. mart – 16 časova
Borča, Crkav Vodice (ul. JNA)

Претходни текстАко сте планирали избељивање зуба ево где тренутно можете остварити попуст!
Следећи текстOdlaže se sutrašnja litija i moleban u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

one + five =