Kanal Vizelj Borča

Regata u Borči

Regata kajakaša biće održana u nedelju, 10.04.2016. na kanalu Vizelj u Borči

Ovogodišnja kajakaška regata u organizaciji Kanu-kajak kluba „BSK Borča“ održaće se na kanalu Vizelj ispred sporskog centra BSK Borča sa početkom u 11 časova. Na takmičenju će učestvovati skoro 300 takmičara, različitih uzrasnih kategorija, iz petnaestak klubova sa teritorije Republike Srbije. U okviru takmičenja održaće se i prvo kolo Mini kajak lige Beograda.

Деца су украс света - Подржи Мињу - Клик на слику

Dimitrije Kočinac, trener

Ovom prilikom razgovarali smo sa trenerom Kanu-kajak kluba – BSK Borča – Kočinac Dimitrijem koji trenutno ima, pod svojom trenerskom palicom, oko 40 takmičara koji su prošle godine bili treći u ekipnom plasmanu u državi u konkurenciji i pionira i senior, što je najbolji rezultat kluba.

Na regati će biti održane trke na 200 i 500 metara koje su raspoređene po uzrasnim kategorijama, od najmlađih takmičara (2006. godište) do veterana. Na našoj tradicionalnoj regati “BSK Borča” biće bodovan ekipni plasman klubova gde će na kraju biti svečana ceremonija – Dodela pehara za prva tri mesta. Takođe, održaće se i dve memorijalne trke: Prva u čast Cvetković Ljubomira, jednog od osnivača kluba, i to u konkurenciji (C1) seniori, a druga trka u čast Čikarević Dragana, našeg nekadašnjeg trenera, gde će se takmičiti (K1) seniorke. Pobednici tih trka dobijaju pehare a ostali učesnici medalje.

Sestre Moldovan

Događaj će uveličati i naše vicešampionke u kajaku, sestre Moldovan, koje će ove godine, pored naše regate, uzeti učešće i na mnogim drugim takmičenjima, na Svetskim kupovima i Evropskom prvenstvu u Moskvi. Pored svega navedenog, glavni cilj sestrama ove godine biće osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Brazilu, što im i mi od srca želimo.

Hteo bih da poručim sugrađanima da dođu u što većem broju, da se družimo i podržimo našu decu kako bi odbranili trofej osvojen prošle godine, istakao je Dimitrije za naš portal.

Četvrtak, 07.04.2016. Borča Info

Претходни текстCrvenka dobija ulično osvetljenje
Следећи текстUSKORO! Teretana na otvorenom u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

seven − 5 =