knjiga

Novi roman Jua Nesbea – ponovo ispričan Šekspirov Magbet

Verovatno najpopularniji evropski savremeni pisac trilera Ju Nesbe, koji će početkom maja biti gost Lagune, priključio se projektu „Hogart Šekspir“, u kojem savremeni pisci reinterpretiraju Šekspirova dela. Ju Nesbe je napisao moderan kriminalistički roman Magbet.

U Šekspirovoj tragediji „Magbet“ iz 1606. naslovni junak je vojskovođa koji se bori za škotskog kralja. U istoimenom romanu Ju Nesbe predstavlja nam policajca Magbeta opsednutog novim životom s više moći i većim povlasticama. Tako „Magbet“ postaje priča o krvoproliću, o kobnom izboru i nesagledivim posledicama koje on donosi.

Деца су украс света - Буди хуман

Smešten u oronuli, kišni industrijski grad sedamdesetih godina prošlog veka, „Magbet“ Jua Nesbea prati borbu policije da reši uporan problem s prometom narkoticima. Korumpirani šef policije, koji je industrijski grad odvukao u močvaru kriminala i haosa, konačno je mrtav. To budi nadu kod građana, ali pokreće i novu borbu za prevlast. Tržište droge kontrolišu dvojica narko-bosova. Jedan je vrsni manipulator po imenu Hekata. On ima veze u samom vrhu gradske vlasti i namerava da ih iskoristi za svoje ciljeve.

knjiga MagbetHekatin naum se zasniva na tome da iskoristi upornog, lukavog i manipulatornog Magbeta, zapovednika specijalne jedinice sklonog nasilnim epizodama i paranoji. Za to vreme Lejdi, uticajna vlasnica jednog gradskog kazina i Magbetova ljubavnica, kuje ambiciozne i ubilačke planove. Magbet tako pokreće priču o ljubavi i kajanju, političkoj ambiciji i pohlepi. Priča koja ispituje najmračnije kutke ljudske prirode i težnje zločinačkog uma, priču koja se čita u dahu.

I ovu, kao i ostale knjige Jua Nesbea u izdanju Lagune, prevela je Jelena Loma.
Romani Jua Nesbea prodati su u više od 40.000.000 primeraka širom sveta.

Roman „Magbet“ Jua Nesbea možete naći u prodaji i širom Srbije: u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Претходни текстNovi Dom Zdravlja – Izdati lokacijski uslovi za izgradnju
Следећи текстOpet sprečeno bespravno podizanje repetitora u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

one − 1 =