Palilula poklanja bebi kolica

Bebi kolica dobija svako prvo dete u porodici rođeno u 2017.

Gradska opština Palilula opredelila je 12 miliona dinara za 2017. kao budžet za poklon svim porodiljama za prvo dete. Bebi kolica će dobiti svako prvo dete u porodici rodjeno u 2017.

Na ovaj način želimo da pomognemo parovima koji zasnivaju porodice i da ih podstaknemo da se lakše i brže odluče na stvaranje potomstva. Pomoć razvoju nataliteta je nacionalni prioritet, te i mi na lokalu moramo dati doprinos ovom suštinskom pitanju – istakao je predsednik opštine Palilula A. Jovičić.

A šta sa decom koja će biti rođena kao drugo ili peto po redu?

Primećujemo da je u pitanju poklon samo za prvo dete u porodici koje se rodi u 2017. A šta je sa decom koja će u 2017. biti rođena kao drugo, treće ili peto po redu? Prošle godine opština je delila svakoj novorođenoj bebi po 10 hiljada dinara o čemu više možete pročitati u članku: “Stigle rode i u Borču.” Ove godine poklona nije bilo ili pak mi nismo upoznati sa tim.

Ukinuto pravo na povraćaj PDVa na bebi opremu

Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost kojim se ukida pravo na povraćaj PDV zа kupоvinu hrаnе i оprеmе zа bеbе. Ova odluka će stupiti na snagu od dana primene Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom kojim će biti predviđena јеdnоkrаtnа isplаtа naknade za kupоvinu оprеmе zа bеbе, a koji bi trebalo biti dostupan svima..

Претходни текстOtkazana predstava i koncert u Padinskoj Skeli
Следећи текстUlica otvorenog srca 2017. i u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

2 × 5 =