Hram Svete Petke

Hram Svete Petke na Ovčanskom putu

Hram svete Petke nalazi se na pola puta između naselja Ovča i Borča. Najmlađi je hram u ovom delu Beograda. Na čudesan način sazidan je za 3 meseca a onda je počelo njegovo uređenje.

Godinama unazad važi mišljenje da kada bi u ovaj hram ušao čovek bez vere ne bi mogao da izađe praznog srca i prazne duše.

Деца су украс света - Подржи Мињу - Клик на слику

Lepotu hrama uvećava dečji hor koji peva na nedeljnim liturgijama. Posebno svečano je za velike praznike. Tada, posle bogosluženja, sveštenici ovog hrama, otac Branislav i otac Miladin, organizuju priredbe sa bogatim kulturno-umetničkim programom.

Broj posetilaca iz godine u godinu raste.

Na proslavi Badnje večeri bilo preko 2000 ljudi pristiglih, ne samo iz okoline, nego i iz drugih delova grada.

Humanos i čovekoljublje

Tom prilikom starešina je u besedi podsetio na smisao Praznika i pozvao parohijane na humanost i čovekoljublje i to ne samo jednom, nego u toku cele godine. Za Božić su sakupljani paketi hrane koji su podeljeni siromašnim porodicama.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Dobrovoljno davanje krvi

Sada sveštenstvo ovog hrama organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi koja će se održati u nedelju 3. februara u 10.30č.

Sveštenstvo poziva vernike, naše čitaoce i ljude dobre volje da odvoje malo vremena i dođu do Hrama Sv. Petke na Ovčanskom putu u nedelju (3.2.2019.) u 10.30č, celivaju čudotvornu ikonu Majke Božije počajevske, poklone se svetinjama ovog veličanstvenog hrama a davanjem krvi spasu nečiji život i poboljšaju svoje zdravlje.

Kako do hrama

Do hrama se može doći kolima Zrenjaninskim putem ili Severnom tangentom do Ovčanskog puta ili autobusima 105 i 105l

Претходни текстBesplatni koncerti za bebe
Следећи текстZapaljen automobil u Bratstva i jedinstva

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

4 × five =