Kуповина стана у Београду дуготрајан је процес, који захтева доста времена и енергије. Свакодневно проверавање огласа за издавање, обиласци, упоређивање цена. Није једноставно. А није ни јефтино. Потребно је имати искуства и знати добро где за цену квадрата плаћамо квалитет а где локацију стана.

Некада је тешко направити баланс управо између односа та два – цене и квалитета. Kако бисте што боље разумели у ком делу Београда да тражите стан, и шта за његову цену добијате, саставили смо листу најскупљих и најјефтинијих цена квадрата у граду.

Врачар, Стари Град и Савски Венац – локације које се високо котирају

Није тајна да су у рангу најскупљих станова они који су смештени на Врачару, Савском Венцу и у Старом Граду. Било да желите да живите на Дорћолу или Сењаку, мораћете да издвојите велику суму новца за стан. Kвадрат се креће у просеку од 2.500 до 3.000 евра, у зависности од улице. Највиша цена квадрата без сумње је у Београду на води.

Ипак, постоје одређени бенефити које добијате животом у центру. Иако стан може бити веома скуп у Kнез Михаиловој, платићете за веома повољну локацију, у самој жижи градских збивања. У оваквим ситуацијама битно је знати шта је то што желите од краја града у ком бисте живели. Стога су наведене локације идеалне уколико вам је битно да будете у непосредној близини градских културних центара, ноћног живота и доброг провода. Ипак, морате имати на уму да су зграде овде углавном старе градње, па ће инсталације често бити застареле. То за вас значи да ћете, поред новца уложеног у куповину, морати да улажете и у реновирање.

MItrović Nekretnine

Нови Београд – место где живе пословни људи

Нови Беорад важи за део града који се неретко може посматрати као одвојени град за себе. Иако је архитектура доста другачија од оне на коју ћете наићи у центру, на Новом Београду постоје веома атрактивне локације које су увек популарне за куповину станова.

Током последњих година на територији Новог Београда изграђено је доста пословних центара, па због близине њима, све више људи се одлучује на живот управо овде. Поред тога, овај део Београда испуњен је парковима, тржним центрима, школама, па вам се све може наћи надохват руке. Међу најскупљима се, без сумње, налази А Блок, где цена квадрата иде до 3.500 хиљаде евра.

Овде су смештени веома нови и добро опремљени стамбени комплекси са свим неопходним радњама у близини. Луксузан крај, добро повезан са центром.

Остали блокови су нешто јефтинији, па се тако можете сместити у близини Сава Центра за око 2.500 евра по квадрату, а код Фонтане за у просеку 2.000 евра.

Борча – пристојна локација за пристојну цену

Уколико вам није битан живот у центру, више волите опуштену атмосферу и мање градске буке, Борча је прави део града за вас. Иако је добро повезан са осталим деловима Београда, на довољној је удаљености од центра да је идеалан за мирнији живот.

Иако су некретнине у Борчи знатно скочиле у последње време, чињеница је да цена квадрата постаје доста нижа чим пређете Панчевачки мост. Најниже бисте могли да прођете за већ 850, а најскупље за око 1.600 евра по квадрату. Станови у Борчи су новије градње, па када ту чињеницу упоредите заједно са ценом и локацијом, сложићете се да је понуда више него пристојна.

Где пронаћи стан по својој мери?

Оно што је битно када тражите стан за куповину је да редовно проверавате сајтове за продају некретнина. Понуде свакога дана расту, па одвојте сваког дана мало времена уз јутарњу кафу и погледајте све нове огласе на сајту Roommateor. Имаћете јасан увид у цене и локације станова, па ћете лако моћи да их упоредите и пронађете оно што вам одговара.

Након тога једноставно закажите гледање стана и упустите се у куповину. Kуповина стана није једноставан задатак, па је битно распитати се и сазнати све појединости о локацији у којој тражите свој будући дом, али и цене које се у околини крећу.

Јасно је да је центар града уједно и најскупљи, али ако желите мир за себе и своју породицу, не бојте се да одете мало даље. И даље ћете брзо стизати до града, али и бити растерећени од свакодневних градских гужви. Ставите на папир све своје жеље које имате када је стан у питању, ускладите их са буџетом и пронађите стан по својој мери.

Претходни текстЗа Викторов живот !!!
Следећи текстЛева обала без воде од 22.9.2022.

1 КОМЕНТАР

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

ten − nine =