Pesnički sabor u Ovči

U toku je konkurs za učešće na pesničkom saboru u Ovči

Udruženje pesnika “Poeta Dunavski Venac” i Srpska pravoslavna parohija Ovčanska poziva na Pesnički sabor koji će biti održan 22.10.2016. u Ovči. Konkurs je otvoren od 10. avgusta a zatvara se 30.septembra 2016.

Pravila konkursa

Učešće na Saboru mogu uzeti pesnici koji se prijave na konkurs, a koji pišu na srpskom i na drugim jezicima. Pesnici koji pišu na stranim jezicima svoje radove mogu poslati na svom jeziku uz obavezan prevod na Srpski jezik.

Препорука
stomatolog preporuka zakazivanje

Autori mogu poslati po jednu duhovnu i jednu rodoljubivu pesmu i ne dužu od 28 redova. Pesme koje su ranije objavljene neće se uzimati u obzir. Svoje radove možete slati isključivo na e-mail saborsvpetka@gmail.com ili poetadunavskivenac@gmail.com. Pesme potpisati imenom i prezimenom i navesti kraću biografiju (3-4 rečenice). Radove će ocenjivati stručni žiri sastavljen od: dva profesora sa bogoslovskog fakulteta, sveštenik hrama Svete Petke, jedan književnik i jedan novinar.

Svi radovi koji budu pristigli na konkurs biće zastupljeni u zajedničkoj zbirci Zborniku onako kako ih budete vi poslali. Cena Zbornika je 1000din, a za uplate iz inostranstva 10 evra. U cenu ulazi celodnevni boravak, kraći izlet, ručak i piće. Uplate izvršiti na račun 200-2853670101861-33, a dokaz o uplati poslati na gore pomenuti e-mail. Prijave traju od 10.08. do 30.09.2016. Posle 30. septembra neće se primate radovi i uplate. Na beogradskom sajmu knjiga oktobra meseca biće izložen i predstavljen Zbornik.

Program sabora

Program sabora možete pogledati klikom na link OVDE..

Zainteresovani mogu dobiti dodatna obaveštenje na telefon: 060/3329 121

Претходни текстBorčani zabeležili prvu pobedu ove sezone
Следећи текстPesnički sabor u Ovči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

6 + four =