Pesnički sabor u Ovči

U toku je konkurs za učešće na pesničkom saboru u Ovči

Udruženje pesnika “Poeta Dunavski Venac” i Srpska pravoslavna parohija Ovčanska poziva na Pesnički sabor koji će biti održan 22.10.2016. u Ovči. Konkurs je otvoren od 10. avgusta a zatvara se 30.septembra 2016.

Pravila konkursa

Učešće na Saboru mogu uzeti pesnici koji se prijave na konkurs, a koji pišu na srpskom i na drugim jezicima. Pesnici koji pišu na stranim jezicima svoje radove mogu poslati na svom jeziku uz obavezan prevod na Srpski jezik.

Autori mogu poslati po jednu duhovnu i jednu rodoljubivu pesmu i ne dužu od 28 redova. Pesme koje su ranije objavljene neće se uzimati u obzir. Svoje radove možete slati isključivo na e-mail saborsvpetka@gmail.com ili poetadunavskivenac@gmail.com. Pesme potpisati imenom i prezimenom i navesti kraću biografiju (3-4 rečenice). Radove će ocenjivati stručni žiri sastavljen od: dva profesora sa bogoslovskog fakulteta, sveštenik hrama Svete Petke, jedan književnik i jedan novinar.

Svi radovi koji budu pristigli na konkurs biće zastupljeni u zajedničkoj zbirci Zborniku onako kako ih budete vi poslali. Cena Zbornika je 1000din, a za uplate iz inostranstva 10 evra. U cenu ulazi celodnevni boravak, kraći izlet, ručak i piće. Uplate izvršiti na račun 200-2853670101861-33, a dokaz o uplati poslati na gore pomenuti e-mail. Prijave traju od 10.08. do 30.09.2016. Posle 30. septembra neće se primate radovi i uplate. Na beogradskom sajmu knjiga oktobra meseca biće izložen i predstavljen Zbornik.

Program sabora

Program sabora možete pogledati klikom na link OVDE..

Zainteresovani mogu dobiti dodatna obaveštenje na telefon: 060/3329 121

Претходни текстBorčani zabeležili prvu pobedu ove sezone
Следећи текстPesnički sabor u Ovči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

five + 17 =