Prvi maj na Besnom foku

Prvi maj – Međunarodni Praznik rada

Prvi maj se po nekoj tradiciji proslavlja sa bližnjima u prirodi. Najčešće se za destinaciju biraju okolna izletišta te su Ada, Košutnjak, i Zvezdarska šuma uvek prebukirani. Druženje počinje od ranih jutarnjih časova uz logorsku vatru i neizbežno pečenje i roštilj.

Prvomajski uranak i ove godine tradicionalno na Besnom foku

Ako se još niste odlučile gde ćete na ovaj dan, mi vam predlažemo komšiluk, tačnije, Besni Fok.

Besni fok - putokazU Besnom Foku se već godinama unazad tradicionalno organizovano obeležava međunarodni Praznik rada.

Prva logorska vatra počeće da se razbuktava još u večernjim satima tridesetog aprila. Ranom zorom tu će se okretati i vo na ražnju.

Dešavanja na Besnom foku za Prvi maj

Fokčani su se potrudili da svima koji odluče da Prvi maj provedu na Besnom foku obezbede i bogat program.

Konopaši

Već od 6č. ujutru, 1. maja, „konopaši“ počinju svoje nadmetanje. Navlačenje konopca je tradicija preživela još od starih dobrih vremena sportskih igara radnika, a svojevremeno je bila i olimpijski sport. Nadvlačenje ili potezanje konopca je stara, jednostavna, grupna igra u kojoj se dve grupe od po osam ljudi takmiče u fizičkoj snazi.

Osnovci

Nakon konopaša na red dolaze vredni osnovci koji su pripremili poseban program za ovu priliku. Njihovi roditelji su njihova najvernija publika i oni dolaze u velikom broju na igralište FK „Pionir” da daju podršku svojim naslednicima.

Basket i fudbal

Turniri u malom fudbalu i basketu počinju od 10, odnosno, 11č.

O deteljima i prijavama za turnire pročitajte u članku: Tradicionalni prvomajski turnir 2017.

Kulturno umetničko društvo

Koncert narodnih igara KUD-a PKB. Najmlađi ansambli ovog KUD-a svoja prva igračka iskustva godinama unazad stiču upravo na Prvomajskom uranku čime prave odličnu atmosferu i veliku posećenost. Ovaj svojevrsni bal za oči i dušu obogaćuju i stariji ansambli KUD-a PKB koji se trude da svake godine obogate svoj repertoar za ovu priliku.

Tombola i revijalan utakmica

Nakon folkoraša od 15:30h počinje tombola, a organizatori su pripremili zanimljive nagrade za sve dobitnike. Poslednja organizovana aktivnost za taj dan počinje od 16h na terenu Fudbalskog kluba ‘Pionir’, kada će svoja fudbalska umeća pokazati reprezentacija Besnog foka protiv ekipe igrača iz drugih delova Pančevačkog rita.

Tokom celog dana biće organizovana i muzika uživo da svi koji dođu mogu da uživaju u raznovrsnom muzičkom repertoaru.

Pozivamo sve koji još uvek nisu odlučili gde će za Prvi maj da dođu na Besni fok i daju svoj doprinos održanju ove zaista lepe tradicije u kojoj promovišemo druženje sa porodicom i prijateljima, boravak u prirodi, narodne igre i zdrave sportske aktivnosti. Sve što im je potrebno jeste dobro raspoloženje, a mi ćemo se potruditi da im sve ostalo bude na raspolaganju, ističu organizatori.

Za dodatne informacije na raspolaganju su vam sedeći brojevi telefona: 064/3935 242, 066/9219 118, 063/1923 063

Претходни текстTradicionalni prvomajski turnir 2017.
Следећи текстPreko praga

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

fourteen + sixteen =