facebook - explore feed

Sigurno ste već do sada primetili da nam je Facebook malo drugačiji. Promene su se desile preko noći i sve nas zatekle. Evo o čemu se radi.

Facebook eksperiment – ne zna se do kada traje

Od pre desetak dana svi mi smo postali zamorčići. Fejsbuk korisnici u Srbiji, Šri Lanki, Slovačkoj, Boliviji, Kambodži i Gvatemali su postali deo Facebook eksperimenta. Za razliku od ostatka sveta samo nama je FB rešio da sav sadržaj koji nisu postavili naši prijatelji bude premešten na novo mesto, takozvani Explore Feed (Stranica istražite)

Explore Feed (Srpski – Stranica istražite)

Explore Feed
Kako pronaći Explore Feed (Stranice istraži) na kompjuteru i fejsbukovom sajtu

Explore Feed (stranica istražite) ćete pronaći odmah ispod News Feed-a (Novosti). Tačnije, u gornjem levom uglu na Facebook sajtu, kao što je i prikazano na slici iznad.

Explore Feed
Kako pronaći Explore Feed na aplikacijama i mobilnim uređajima

Na mobilnom telefonu i ostalim aplikacijama do Explore Feed-a (Stranica istražite) ćete doći klikom na ikonicu rakete.

Samo tu, u Explore Feed-u, nalaze se objave stranica koje pratite uključujući i našu, Borča Info – sve informacije na jednom mestu.

Ono što je još zanimljivo je da te objave trenutno nisu poređane po hronološkom redu već onako kako je Facebook smatrao da je „važno“.

U News Feed-u (Novosti) ostale su samo objave prijatelja i sponzorisane objave. Tu možete sami podesiti (klikom na tri tačkice) da li želite da vam objave prijatelja butu servirane kako je FB odlučio da su važne ili po hronologiji. Podelom objava sa naše stranice ili sajta pomoćićete blagovremeno objavljivanje borčanskih vesti i sadržaja.

Para vrti gde burgija neće

Na ovaj način Facebook želi da poveća zaradu jer time „tera“ stranice firmi, medija, pozatih ličnosti.. da plaćaju, odnosno sponzorišu objave kako bi se pojavljivale u starom News Feed-u (Novosti).

Stranica koja je svojim kvalitetnim sadržajima okupila veliki proj pratilaca može biti u zavidnijem položaju od nekoga ko ima više novca za konstantno sponzorisanje objava.

Čini nam se da time nije izvršena podela vesti na one koje ste označili kao važnije i nevažnije. Već na bogatije i siromašnije. Zato će trenutno mnogo više ljudi videti da li je neko bio konj ili ovca u prošlom životu od toga da li se trenutno nešto zanimljivo ili značajnije dešava u našem kraju.

Borča Info – sve informacije na jednom mestu

Mnogo ređe ćete videti vesti koje ste označili kao vama važne. Zato, dok se ovaj eksperiment ne završi, podržite nas malo jače 🙂 Lajkujte našu stranicu, proveravajte Explore Feed (raketu) i češće delite naše vesti sa stranice ili sajta.

Претходни текстOd danas aktuelne senior kartice sa popustima za penzionere
Следећи текстNikolin telefon lociran u blizini borčanskog nasipa

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

four × 1 =