Borča labudovo jezero

Labudovi u Borči

Poslednjih nekoliko godina s jeseni Borča dobija nove stanovnike. Tako je i ove godine, od pre nekoliko dana jato od dvadesetak labudova ponovo krasi naš kanal Vizelj.

Kanal Vizelj i Borčani

Borčani često šetaju pored kanala, trče i vežbaju. Tako je bilo i ovoj put. Zatekli smo desetak ljudi koji su se rekreirali i jato belih labudova koji su uživali na jesenjem Suncu na sredini kanala. Borčanski Vizelj postao je, već petu godinu za redom, stanište ovom jatu koje tu i prezimljava. Da li je to zbog tradiconalnog borčanskog gostoprimstva ili je nešto drugo u pitanju, ne znamo, ali znamo da se svake godine svi nadamo da će labudovi tu i ostati i sviti svoja gnezda. Borčanci ih redovno posećuju , naročito oni najmladji, donoseći im hranu. Odomaćili su se, prepoznaju dobronamernike pa sami kreću ka obali očekujući da će dobiti nešto za grickanje.

Препорука
stomatolog preporuka zakazivanje

Deda Gojko sa trogodišnjim unukom Jovanom uživa u ovom prizoru. Nas dvojica svakodnevno šetamo ovuda. Jovan voli da ih hrani, ponesemo hleb i svaka naša šetnja obavezno završi ovde sa labudovima. Lepo je i mirno. Šteta što se ne povede malo više računa o ovom našem malom raju.

Zatekli smo i gospođu Vesnu sa bratancem Maksimom kako hrane labudove. Mi smo starosedeoci Borče i oduvek šetamo pored našeg kanala. Lepo nam je i uživamo ovde,a naročito od kada su nam tu i ovi, sada već stari, gosti. Maksim jedva čeka da ih poseti, i obavezno ponesemo nešto hrane za njih. Viđali smo i jato labudova ispod Pančevačkog mosta a i na zemunskoj strani Dunava. Ne znam da li je u pitanju isto jato ili su se možda neki mladunci od ranijih godina osamostalili. Svakako, gde god da se pojave uvek su rado prihvaćeni, a naročito od naših najmlađih.

Kao i svi prisutni ovde i mi smo uživali pored vode, u prirodi i prelepom jesenjem danu.

Nedelja, 8.11.2015. Borča Info

Нова соба је отворена
escape room popust
Претходни текстOŠ “Stevan Sremac” – najlepše školsko dvorište Beograda
Следећи текст215 godina školstva u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

four × four =