MZ Kotež

Tribina „Nismo građani drugog reda“

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd najavila je seriju tribina sa građanima Palilule pod nazivom Nismo građani drugog reda.

Primer kako gradske vlasti ne brinu podjednako o svim svojim građanima i građankama je Leva obala Dunava. Od nedostatka osnovnih uslova za život kao što je kanalizacija, zatrpanih odvodnih kanala preko nepostojeće saobraćajne infrastrukture, raspadnutog Pančevačkog mosta, lošeg javnog prevoza, i samo jedne srednje stručne škole problema u ovom delu Beograda je mnogo. Kako su insitucije po ko zna koji put zakazale, moramo se sami organizovati, naveli su iz Inicijative.

Otkazana tribina u Ovči

Prva ovakva tribina bila je planirana za 10.01.2018. u mesnoj zajednici u Ovči. Do ovog okupljanja nije došlo jer je, kako navode u Inicijativi, sprečena po nalogu opštine Palilula.

I pored toga što je termin prijavljen, rezervisan i potvrđen još u decembru, kao i drugih šest događaja u mesnim zajednicama ove opštine, usmenim putem obavešteni smo samo par sati pre dogovorenog termina, da događaji ne mogu biti održani pod izgovorom renoviranja sala mesnih zajednica.

Tribine u Kotežu i Borči

I pored toga, iz Inicijative su poručili da ne odustaju od najavljenih događaja pa ih makar održali ispred zaključanih vrata. Tako su juče ispred zgrade MZ Kotež održali razgovore sa okupljenim građanima. Na svojoj FB stranici naveli su da građani/ke pored brojnih problema sa kanalizacijom, nedostatkom saobraćaja, zapušenim i zagađenim kanalima, prepoznaju i nedostatak policije kao jedan od ključnih.

Tribina je najavljena i za večeras u MZ Stara Borča, Ivana Milutinovića 12g, od 20 do 21.30č.

Foto:facebook

Претходни текстOdržana humanitarna novogodišnja manifestacija u Borči
Следећи текстSlika dana: Jutro u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

six − five =