Devojčice Una i Senada

Dve divne devojčice iz Borče idu u drugi i treći razred osnovne škole. Žive sa bakom i dekom. Oca nikad nisu upoznale, a majka ih je ostavila da bi zasnovala novu porodicu.

Uslovi u kojima žive su vrlo loši, bez mogućnosti za normalno funkcionisanje i odrastanje. One ne traže ništa, ali bi volele da imaju struju, da bi mogle da rade domaće zadatke, da bi baka mogla da uključi veš mašinu da im opere veš da ne moli komšije za to, da bi mogle da se okupaju toplom vodom iz bojlera i možda ponekad da pogledaju neki crtani film ako bi imale televizor.

Деца су украс света - Подржи Мињу - Клик на слику

Fondacija „Zajedno za osmeh“

Molimo sve ljude dobre volje da uplatama na tekući dinarski račun fondacije : 330000000401900189 pomognu rekonstrukciju dečije spavaće sobe i kupatila.

Šta je potrebno

Za kupovinu dva kreveta, dva dušeka, dve posteljine, garderobera, tepiha, plafonjere, dva radna stočića, dve stolice, jedne komode, cipelarnika, zamene prozora na dečijoj sobi i u kupatilu, kupovinu bojlera i vodokotlića, agregata potrebno nam je 235.260,00 dinara.

Za ponovni priključak struje potrebno je 300.000,00 dinara. Računi i kamate su se gomilali, jer je u drugom delu kuće živela porodica koja takođe nije imala novca za izmirenje obaveza.

Kako još možemo pomoći

Naše malo, njima bi značilo mnogo!

Pomoć ne mora biti isključivo novčana. Ukoliko postoji mogućnost, donacija može biti i robna. Imate veš mašinu ili bi je radije kupili umesto da donirate novac, može naravno. Ako se bavite nekim uslugama koje bi mogle da pomognu, dobrodošlo je i to. Moler ste ili stolar, super, možete pomoći da se okreči dečija soba ili napravi cipelarnik ili krevet…

Da li možemo svi zajedno da pomognemo ovoj dečici?

Naše malo, nekome znači mnogo!

Detaljnije na FB stranici fondacije: Zajedno za osmeh ili pozivom na broj fondacije 064 2387 792

Претходни текстHumanitarni Bazar za malu Minju u centru IV
Следећи текстRadovi na Pančevcu do 24.oktobra

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

fourteen − seven =