Pletene trake za glavu

Slava Sveti Nikola

Danas je Sveti Nikola, jedan od najvećih hrišćanskih svetitelja koga slavi Srpska pravoslavna crkva.

Slava Sveti Nikola jedna je od najvećih u Srba. Kaže se da u Srbiji danas svi praznuju. Jedna polovina Srbije slavi krsnu slavu Sveti Nikola, dok ona druga polovina ide u goste prvima.

Sveti Nikola je slava čiji se datum ne menja i uvek pada za vreme posta. Slavi se šestog decembra po starom, odnosno 19. decembra po novom kalendaru, na dan kada se 343. godine taj svetitelj upokojio.

Sveti Nikola Čudotvortac

Bio je jedinac, sin bogatih i znamenitih roditelja Teofana i None. Stric mu je bio Nikolaj, episkop likijskog grada Patare, koji ga je učio duhovnom životu i kod koga se i zamonašio. Posle smrti roditelja, svu nasleđenu imovinu razdelio je siromašnima. Prema predanju, vođen čudesnim glasom krenuo je u narod da širi veru, pravdu i milosrđe i već je svojom pojavom donosio utehu, mir i dobru volju. 343. godine se upokojio a mošti mu danas počivaju i Bariju, u Italiji.

Sveti Nikola se smatra zaštitnikom: dece, učenih ljudi, trgovaca, mornara, putnika uopšte… Običaj je da se deci uoči Svetog Nikole u cipelice potajno stavljaju pokloni. Zato smo odlučili da u tom duhu, zimskim trakama sa slike, obradujemo naše najmlađe sugrađanke..

Borča Info poklanja pletene trake za glavu

U duhu Svetog Nikole i predstojećih praznika odlućili smo da dvema devojčicama poklonimo dve simpatične zimske pletene trake za glavu. Roditelji učestvujete u našoj nagradnoj igri, možda budete srećne ruke da vašem poklonu pridodate i ovaj naš poklonćić.

Pletene trake za glavu

Ove trake su ručni rad naše čitateljke koja u slobodno vreme za svoje unuke plete i kape, šalove, prsluke, čarape i džemperiće. Baš za ovu priliku isplela je i nama jednu sivu i jednu narandžastu traku koje poklanjamo našim najmlađim sugrađankama.

Pravila nagradne igre

Pošto smo do sada sve poklone delili našim najbržim čitaocima koji su nam se javljali, odlučili smo da ovaj put malo promenimo propozicije nagradne igre.

Vreme trajanja nagradne igre je od trenutka objavljivanja do petka, 22.decembra, do 20č.

Da bi učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da roditelji (ili drugi punoletni rođaci) učine sledeće:

  • Da „lajkuju“ našu facebook stranicu Borča Info – sve informacije na jednom mestu;
  • Ispod posta da u komentar upišu kome namenjuju traku i da li žele sivu ili narandžastu;
  • Da podele ovaj post sa naše FB stranice na svoj „zid“..

U petak u 21č. objavićemo srećne dobitnike.

Poklon pletene zimske trake za vaše princeze

Naša procena je da bi trake idealno stajale princezama od 2. do 7. godine. Siva traka je malo rastegljivija i pogodnija za stariji uzrast dok bi narandžasta možda bila prikladnija mlađima. Hajde da se igramo! Srećno 😉

Претходни текстDečja filharmonija u Sava Centru
Следећи текстMisteriozni krater u ulici JNA i dalje aktuelan

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

sixteen − seven =