Изабране најбоље медицинске сестре – техничари у Србији за 2023.

03. октобар 2023. у Руском Дому у Београду а у организацији Фондације Заједно за осмех из Борче уручене су награде Милосрдна сестра – Дарја Александровна Коробника, за најбоље медицинске сестре-техничаре из сва три нивоа здравствене заштите. Свечаности је присуствовала министарка здравља Даница Грујичић.

Том приликом Горан Петровић, управитељ фондације честитао је награђенима и нагласио да је ова награда подједнако важна и у циљу скретања пажње на медицинске сестре-техничаре и на наше везе са руским народом.

Желећи да се херојски чин Дарје Александровне Коробнике никада не заборави установили смо ову награду која нас веже за братским руским народом, а такође указује колико је важан посао који обављају медицинске сестре и техничари, рекао је
Горан Петровић, управитељ Фондације Заједно за осмех.

Он се захвалио министарки на свему што је урадила за унапређење положаја здравствених радника у Србији и најавио да ће фондација ускоро изаћи и са мобилном апликацијом која ће да унапреди положај деце оболеле од рака кроз бесплатне и
повлашћење услуге.

Министарка Даница Грујичић изјавила је да је медицина тимски рад и да ништа не може успешно да се обави без добрих сестара и техничара.

Добитници награда за најбоље медицинске сестре- техничаре

Овогодишње добитнице награде су Живослава Тасић, из Дома здравља Ниш, Мирјана Узуновић из Клинике за пулмологију Универзитетског клиничког центра Србије и Мирјана Тошковић из опште болнице ”Студеница” из Краљева.

Као награду добиле су 10 дана плаћеног одмора на Златибору, донацију општине Чајетина.

Током свечаности присутнима су се обратили и Никола Прица (Борчанац из Црвеног крста), Предраг Слијепчевић, председник Форума пацијената Србије, Вјачеслав Чарски, заменик директора Руског центра за науку и културу као и проф. др. Анђелка
Лазаревић, председник комисије. Свечаној додели награда присуствовали су и представници Амбасаде Руске Федерације.

Награду Милосрдна сестра Дарја Александровна Коробкина установила је Фондација Заједно за осмех из Борче прошле године у знак сећања на руску болничарку која је погинула превијајући српске рањенике на планини Гучево за време Првог светског рата.

Претходни текстКако сам реновирао стан а максимално уштедео

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

two × 1 =