Restrikcije struje i vode u Borči

Preporuka o korišćenju vode za piće iz gradskog vodovoda

Institut za javno zdravlje doneo je novu preporuku o korišćenju vode za piće iz mreže centralnog vodovoda na levoj obali.

Posle uvođenja vanrednog stanja na delu opštine pogođene poplavama a na osnovu najnovojih podataka dobijenih na osnovu sprovedenog vanrednog i pooštrenog epidemiološkog i sanitarno-higijenskog nadzora u predhodnom periodu donešena je nova preporuku o mogućnosti korišćenja vode za piće iz centralnog gradskog vodovoda na ugroženom području.

Ne svi

U većini naselja na levoj obali Dunava moguće je korišćenje vode iz gradskog vodovodnog sistema.

Ko može da koristi vodu iz vodovoda

Voda se može koristiti za piće, pripremu hrane i ostale sanitarno-higijenske potrebe bez ograničenja u naseljima Ovča, Кotež, Кrnjača i Padinska Skela.

Vodu mogu koristiti i stanovnici dela naselja Borča levo od Zrenjaninskog puta, gledano iz pravca Pančevačkog mosta.

Popova bara i Pretok bez vode

U delu naselja Borča desno od Zrenjaninskog puta ostaje na snazi preporuka da se voda ne koristiti za piće i pripremu hrane. Voda se može koristiti za ostale sanitarno-higijenske potrebe (održavanje higijene tela i prostorija i dr).

Obezbeđena cisterne

Za stanovnovništvo koje živi u ovom delu Borče voda za piće će biti obezbeđena putem autocisterni.

Mera će ostati na snazi do uspostavljanja redovnih sanitarno-higijenskih i epidemioloških prilika i završene asanacije terena.

Prijaviti promenu osobina vode

Ukoliko primete pad pritiska u vodovodnoj instalaciji ili promenu boje, mirisa ili ukusa vode da ne koriste istu za piće. U tom slučaju potrebno je da o tome odmah obaveste nadležne službe Beogradskog vodovoda, Sanitarne inspekcije ili Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

Претходни текстČudo u Hramu Sv. Petke na Vidovdan
Следећи текстPotpisan sporazum za projekat kanalizacije na levoj obali Beograda

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

19 − 11 =