Restrikcije struje i vode u Borči

Voda na levoj obali nije za piće

Institut za javno zdravlje, zbog poplava na levoj obali Beograda, ne preporučuje vodu iz gradskog vodovoda za piće.

Preporuka Instituta za javno zdravlje

Institut je dao preporuau za preduzimanje preventivnih mera u cilju zaštite zdravlja stanovništva na području ugroženom poplavama:

Imajući u vidu obim posledica nastalih nakon velikih količina padavina na delu teritorije grada Beograda, na levoj obali Dunava, kao i obime preduzetih aktivnosti na asanaciji terena i vremenu potrebnom da se sanitarno-higijenski i drugi uslovi dovedu u redovne prilike, a u cilju zaštite zdravlja stanovništva, donosimo meru da iz preventivnih razloga vodu iz mreže beogradskog vodovoda u naseljima Borča i Kotež ne treba koristiti za piće i pripremu hrane.

Tehnička voda

Voda iz vodovodnog sistema se može koristiti za ostale sanitarno-higijenske potrebe (održavanje higijene tela i prostorija,toalete i dr).

Obezbeđene cisterne

Preko JКP Beogradski vodovod i kanalizacija i drugih komunalnih službi voda za piće i pripremu hrane će se stanovništvu obezbediti preko autocisterni namenjenih za tu svrhu. Za piće se može koristiti i voda iz drugih bezbednih izvora kao što su flaširane vode.

Ne koristiti vodu za piće iz individualnih vodnih objekata (bunara) ili česmi sa izvorskim vodama, obzirom da nisu pod stalnim stručnim nadzorom u pogledu laboratorijske kontrole i dezinfekcije vode.

Mera zabrane aktuelna do daljnjeg

Mera zabrane korišćenja vode za piće će ostati na snazi do uspostavljanja redovnih sanitarno-higijenskih i epidemioloških prilika na ugroženom području.

Stručne službe Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd će nastaviti sa vanrednim, pooštrenim epidemiološkim i sanitarno-higijenskim nadzorom na ugroženom području.

Претходни текстVučić obišao poplavljenu Borču i najavio izgradnju kanalizacione mreže po hitnom postupku!
Следећи текстRaspored cisterni sa vodom za piće u Borči i Kotežu

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

14 + 8 =