Staza na Pančevcu

Postavljena bankina na Pančevačkom mostu

U martu mesecu ove godine onaj zemljani deo Pančevačkog mosta bio je posut i izravnjan šljunkom, prvim slojem asfalta, kada smo se svi ponadali da ćemo konačno dobiti trotoar… ali nismo. Trotoara još uvek nema a staza je opet izrovana i u sve lošijem stanju. Tako za prelazak preko iste potrebno je sve veće kaskadersko umeće, naročito za bicikliste.

Pročitajte i: Nov trotoar na Pančevcu ili..

Danas smo zatekli postavljenu bankinu u tom delu u pravcu ka Borči. Pravac ka gradu je u pripremi i trebalo bi da brzo bude gotov. Ova bankina svakako povećava bezbednost, a sprečiće zaustavljanje i parkiranja vozila na stazi, što je do sada bio čest slučaj. Ostaje pitanje da li će i kada konačno biti asfaltiran ovaj deo Pančevačkog mosta.

Biciklisti i Pančevački most

Postoje znaci koji na prilazima mostu upućuju bicikliste da koriste trotoar i stazu, a svi mi koji živimo na levoj obali Dunava, kao i putnici namernici kojih je sve više, odlično znamo u kakvom su stanju i most i trotoar na njemu, pa se nadamo da će se konačno nešto valjano uraditi i započeto završiti do kraja.

Pančevčki most je deo međunarodne biciklističke rute, Euro Velo 6, i kao takav zaslužuje da se o njemu povede mnogo više računa.

Četvrtak, 25.08.2016. Borča Info

Претходни текстPesnički sabor u Ovči
Следећи текстIzmene na trasi linija 85 i 96 u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

ten − three =