Kanalizacija Krnjača

Sporazum o saradnji

Juče je potpisan Sporazum o saradnji Grada Beograda i Evropske investicione banke za tehničku podršku, pripremu i realizaciju izgradnje kanalizacione mreže na levoj obali Beograda.

Sporazum su potpisali zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić i menadžer za Srbiju Evropske investicione banke, Ana Solecki.

Donacija i kredit

Ugovorom je obezbeđena i pomoć od 1,1 milion evra na osnovu koga će Grad izvršiti projektovanje kanalizacije na levoj obali.

Vesić je rekao da je ovaj dan veoma važan za opštinu Palilula i čitav Beograd, jer ovim sporazumom počinje rešavanje problema kanalizacije u čitavom gradu. On je dodao da će se projektovati i postrojenja za preradu otpadnih voda i kanalizacione crpne stanice.

Biće izgrađeno preko 80 kilometara kanalizacije.

Pored ove donacije, EIB je odobrila i kredit od 35 miliona evra za izgradnju kanalizacione mreže na levoj obali Dunava. Grad će uložiti još 13 miliona iz sopstvenih sredstava a ukupna investicija izgradnje kanalizacije u Borči, Ovči, Krnjači i Kotežu dostići će oko 80 miliona evra, istakao je zamenik gradonačelnika.

Kanalizacija će se projektovati u fazama

Kako se koja faza bude završavala, odmah će se počinjati sa izgradnjom. To znači, da se može očekivati već sledeće godine u martu početak izgradnje kanalizacije, što je obećanje koje dajemo i mi ali i koje je dao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u poseti građanima Borče nakon poplava.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su predsednik opštine Palilula, Aleksandar Jovičić kao i odbornici naše opštine i Skupštine Grada sa Palilule.

Претходни текстOdobrena upotreba vode za piće za pola Borče! Zabrana drugoj polovini i dalje na snazi!
Следећи текстKulturno leto na Paliluli 2019

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

2 × one =