Klizalište u Borči

Klizalište Mali Eskim u Borči

Pre dve nedelje otvoreno je klizalište u Borči na Vidovdanskom terenu. Da je posećeno i da posetioci uživaju imali smo prilike i sami da vidimo. Najviše ima tinejdžera. Ima i onih najmlađih koji su tu sa roditeljima pa do onih najstarijih koji svakodnevno dolaze sa svojim starim klizaljkama okačenim oko vrata.

Činjenica je da svim posetiocima klizanje prija. Međutim, nije baš sve tako sjajno. Čuli smo po koju žalbu od komšija koji žive u zgradama preko puta klizališta. Glasnija muzika ume da zasmeta ali nije toliki problem kao što je prekomerna buka koju stvara mašina za pravljenje leda. Zvuk koji pravi ta mašina u kratkim vremenskim razmacima postaje iritantan naročito u kasnim noćnim satima.

Petrov komentar

Jedan od komentara koji je stigao na našu adresu pre nekoliko dana poslao nam je ogorčeni Petar. A ko je dao dozvolu da se otvori klizalište baš tu? Jeste li svesni da ne mogu da spavam celu noć od buke koju prave mašine konstantno. A da ne govorim preko dana što odvrnu muziku do daske, pa ni tad čovek ne može da odspava. I to će trajati do marta? Kršite kućni red. Ja imam ispite da polažem ljudi, a povrh svega potrebu da spavam, nemojte da budete sebični.

Saopštenje klizališta Mali Eskim

Da je buka prekomerna svesni su i u Malom Eskimu i baš povodom toga juče je na ulaznim vratima obližnjih zgrada okačeno njihovo saopštenje:

Mali EskimPoštovani sugrađani,
Imajući u vidu da se klizalište nalazi u naseljenom mestu, izvinjavamo se zbog prekomerne buke koju proizvodi mašina za pravljenje leda. S obzirom na visoke temperature u decembru i januaru bilo je neophodno pojačati motore kako ne bi došlo do topljenja leda. Molimo vas za još nekoliko dana strpljenja dok ne zahladi, kako bismo mogli da smanjimo rad motora.
Takođe, obaveštavamo Vas da smo predozeli korake u cilju smanjenja buke tako što je u izradi konstrukcija za izolaciju zvuka čime ćemo buku smanjiti za bar polovinu.
Unapred Vam hvala na strpljenju!

Petre držimo ti palčeve

Nadamo se da ova sanacija buke neće stići prekasno i da će naš komšija Petar uspeti da na miru spremi i položi ispit. Petre držimo ti palčeve i javi nam kako je prošlo.

Претходни текстBeogradski izbori blizu. Imenovana Gradska izborna komisija
Следећи текстNovogodišnji koncert u Sava Centru

1 КОМЕНТАР

  1. Apsolutno se slažem sa komentarom. Mislim da je veći problem preglasna muzika, koja sada takođe svira dok Vam pišem komentar. Na tom papiru koji su ostavili navode samo buku mašine, koja se ni ovih dana nije smanjila, a ja mislim da je još glasnija i da se ništa nisu ni trudili da smanjuju. Zaista se pitam, sa kojim pravom se ovo dešava? Juče su me probudili u tačno 10:21, pustili su muziku jer je samo jedna devojčica došla da se kliza, a jutros sam se budio uz uvodnu špicu iz Diznijevog crtanog The Lion King – Circrle Of Life. Sa zadovoljstvom bih ugostio pametne organizatore u svoj stan da bi se i sami uverili da je ovo zaista i bukvalno u svakom smislu te reči uznemiravanje tokom celog dana. Nadam se da će sve sve komšije pobuniti i da sledeće godine neće biti klizališta na ovom mestu, jer zaista nisu uslovi za to, kao i da će se uskoro zatvoriti. Nisam zadrt, samo želim da živim normalno i bitišem u svom prstoru.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

one × 4 =