Zrenjaninski put stajalište

Beskorisna pečurka u Borči

Kako su nam ukazali naši sugrađani, obišli smo i slikali autobusko stajalište u Borči koje, ni skoro dve godine od otvaranja Pupinovog mosta, nije završeno kako bi trebalo.

Autobusko stajalište „Mali zbeg“ na Zrenjaninskom putu u smeru ka gradu i njena nadstrešnica udaljeni su pedesetak metara jedano od drugog. Mesto nekadašnje stanice pomereno je od kako je izgrađena petlja Severne tangente na Zrenjaninskom putu. Ali njena nadstrešnica ostala je na prvobitnom mestu i tu još uvek beskorisno stoji. Isto tako od pešačke pasarele, koja je trebala biti postavljena u blizini groblja, još uvek nema ni traga ni glasa..

Obratili smo se Direkciji za javni prevoz i dobili sledeći odgovor:

U sklopu izgradnje saobraćajne petlje ukrštanja Severne tangente i Zrenjaninskog puta, u delu prilaznih saobraćajnica na Zrenjanisnkom putu nisu do kraja izvršeni svi planirani radovi uređenja saobraćajnih površina. Oni su se pre svega ticali izgradnje autobuskih stajališta i pešačke pasarele. Kao privremena lokacija stajališta, u smeru ka Beogradu, opredeljena je lokacija proširenja kolovoza i ulivne trake sa groblja Zbeg. Na njoj je do kraja tekuće godine planirano postavljanje nove stajališne nadstrešnica, dok će stara usled dotrajalosti biti uklonjena.

Od aprila tekuće godine predmetna deonica Zrenjaninskog puta prešla u nadležnost grada Beograda. Konačno rešenje biće definisano i izvedeno u sklopu realizacije projekta izgradnje dve saobraćajne trake po smeru kretanja na deonici od Ul. bratstva i jedinstva do Severene tangente. Projekat se razmatra i u pripremi je u JP „Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“.

Subota, 01.10. 2016 Borča Info

Претходни текстOPREZ! Rupa na trotoaru u Borči
Следећи текст1. Dunav Kup – 2016

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

3 − one =