pas retriver

Да ли се вашој породици придружује нови четвороноги члан?

Долазак пса у дом је један од најлепших искустава које можете да доживите, али период прилагођавања је истовремено и најстреснији период за вас и вашег љубимца.

Пред његов долазак неопходно је да набавите сву потребну опрему, али и да прилагодите и адекватно уредите простор у коме ће он проводити највише времена.

Уколико живите у кући, а одлучили сте се за великог пса, он ће већи део времена, ако не и цео дан проводити у дворишту. Због тога је неопходно да двориште буде прилагођено и безбедно за боравак пса у њему.

У наставку текста прочитајте како да најбоље прилагодите двориште вашем љубимцу и обезбедите му удобан и комфоран простор у коме ће уживати.

#1 Бокс – простор само за вашег љубимца

Ако планирате да држите пса у заједничком дворишту или вам двориште није довољно обезбеђено, онда вашем псу треба да набавите бокс.

Онлајн продаја боксева за псе нуди велики избор боксева различитих модела, димензија и материјала, па уз пар кликова можете пронаћи идеалан за вашег љубимца који ће се савршено уклопити у ваше двориште.

Бокс се израђује од различитих материјала, у зависности од јачине и снаге вашег пса он може бити ковани, лимени или од неког другог материјала. Може имати бродски под, плочице, а може се израдити и без пода.

Да би у потпуности заштитили вашег пса од свих временских услова, бокс можете израдити и са кровом, па ће ваш пас моћи да борави у њему и по кишном времену.

Димензија бокса се мора прилагодити величини пса, да би имао довољно простора и да би могао неометано да се креће у њему. Постоје и кавези који су склопиви и преносиви, па су погодни за коришћење када пас не проводи пуно времена напољу него се користе само по потреби.

Уколико ваш пас има проблема са агресијом, везивање на ланац ће само погоршати његово понашање, па је бокс идеално решење за овај проблем. Ваш љубимац ће имати довољно простора за себе, биће на сигурном и безбедном месту, а људи ће моћи нормално и без бриге да се крећу кроз двориште.

Како би вашем псу било још удобније, у бокс му можете поставити и кућицу у којој ће моћи мирно да спава.

#2 Кућица – за комфорнији боравак напољу

Сваком псу који борави у дворишту је неопходна кућица. Величина кућице зависи од величине пса, али не треба да буде превелика, јер се у великој кућици пас теже загреје када је напољу ниста температура. Постоје различити модели у којима се израђују, а то највише зависи од вашег личног укуса.

Јако је битно да кућица буде од квалитетног материјала, који добро задржава топлоту, како би вашем љубимцу било што топлије и комфорније.

Када је постављате у дворишту, позиционирајте је тако да вашем псу омогућава што бољу прегледност целог дворишта.

#3 Посуде за воду и храну – неопходна опрема

Поред чинија за храну и воду које имате у кући, неопходно је да пас има чиније у дворишту или боксу у коме проводи време. Са обзиром да пас има подлаку која га додатно греје и представља му проблем током врелих летњих дана, неоходно је да му увек на располагању буде свежа вода, како би се хидрирао и расхладио.

Чиније поставите у хлад, како не би биле изложене сунчевим зрацима и угрејале се, а воду му мењајте на сваких пар сати како би увек била свежа. За пса није добро да једе када је напољу велика врућина, па му грануле дајте у јутарњим или вечерњим сатима, а у међувремену би требало да их склоните.

Ђоле из центра 2

#4 Обезбедите двориште и заштитите вашег пса

Пре него што доведете пса у двориште да слободно шета, трчи и игра се, уверите се да је оно добро обезбеђено и апсолутно безбедно за боравак пса у њему.

Прво што треба да урадите је да проверите квалитет ограде дворишта. Ограда треба да довољно висока, како пас не би могао да је прескочи и да буде довољно близу земље како не би могао да прође испод ње. Такође, проверите да ли у огради постоје рупе кроз које пас може да се провуче и ако постоје нађите начин да их затворите.

Ако у дворишту гајите биљке и цвеће, са обзиром да су поједине врсте биљака опасне и отровне за псе, унапред се распитајте и проверите да ли су биљке у вашем дворишту потпуно безбедне за пса. За њихов узгој не треба користити хемикалије као што су хербициди, да их пас не би прогутао.

Надамо се да смо вам овим текстом барем мало помогли у припреми простора и адаптацији дворишта за долазак вашег новог најбољег пријатеља у коме ћете са њим проводити безброј прелепих тренутака.

Претходни текстВизионарско решење нашег комшије „Панчевац као атракција и рај за бициклисте“
Следећи текстЗимски фестивал 2022. у Борчи

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

13 − nine =