Завршено постављање заштитне ограде од Пупиновог моста до Борче

Коначно је завршено постављање заштитне разделне ограде на обилазници око Борче.

Седам година је прошло од када је оворен Пупинов мост а Северна тангента тек сада добија разделну ограду целом својом дужином.

Деца су украс света - Подржи Мињу - Клик на слику

Крајем 2019. постављена је заштитна ограда на разделном острву од Панчевачког пута до Зрењанинске петље и ограничење брзине на том делу пута повећано је са 50km/h на 80km/h.

Од Пупиновог моста до Борче дозвољена брзина и даље 50km/h

На делу пута од Зрењанинске петље до Пупиновог моста ограничење брзине је и даље 50km/h али су се завршетком ових радова стекли услови да се и на овом делу пута повећа дозвољена брзина.

На ово ограничење, још од отварања пута, жалили су се и наши суграђани али и стручњаци јер по Закону о безбедности саобраћаја на путевима ван насељеног места дозвољена брзина је 80km/h осим ако знаком није другачије прописано.

Као одговор на то питање наводи се да се по Правилнику о грађењу путева, на путевима између чијих трака нема разделно острво ширине 3m, брзина не сме бити већа од 50km/h.

Пошто знакови и даље показују 50km/h очекујемо њихову промену и постављање нових саобраћајних знакова са већим ограничењем брзине на овој деоници до лета.

Претходни текстСрећан Васкрс драги Борчани
Следећи текстЛева обала без воде у среду, 12.маја

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

fifteen − three =