Čišćenje kanala Vizelj

Eko akcije na levoj obali

Na levoj obali je vikend za nama protekao u znaku složnosti. Naši sugrađani u Borči i Kotežu okupili su se u velikom broju kako bi učinili nešto lepo i korisno za našu okolinu.

U subotu je organizovana akcija čišćenja u Kotežu, a u nedelju u Borči.

Čišćenje kanala Vizelj u Borči

Juče je u Borči organizovana akcija čišćenja vodotoka kanala Vizelj kod BSKa.

Veliki odziv građana i raznih ekoloških i sportskih udruženja sa leve obale učinilo je da se ovaj prelep prostor očisti i uredi. Ovom prilikom sakupljeno je više od 60 džakova raznog smeća iz naše životne sredine.

Čišćenje kanala Vizelj

Ono što posebno raduje je velika pomoć koja je pristigla od malih ruku. Vredne ručice naših najmlađih sugrađana i mališana iz vrtića Ježurko dale su posebnu čar ovoj akciji. Sa svojim roditeljima neumorno su skupljali papiriće, edukovali se a onda svi zajedno đuskali sa Oljom i Mitom.

Autorska pesma našeg sugrađanina, Bošković Miroslava, postala je himna ove akcije koju smo svi u glas pevali. Pogledaj.. Saslušaj..

..Na noge lagane skoči, očistimo kanal u Borči..

Kanal Vizelj

On je tu od davnina,
I nekada je bio plovni put.
A sada je đubretom pretrpan,
bačene, flaše, kese i šut.

Đubre u kantu baci,
jer mu je tamo mesto.
Prošetaj stazom pored kanala,
i sa drugarima dolazi često.

Za čistu okolinu nisu potrebni novci,
tu su šetači, kajakaši i ribolovci.
Još kad se akciji priključe deca,
eto nama u rukavu keca!

(refren)
Na noge lagane skoči,
očistimo kanal Vizelj u Borči!

Autor: Miloš Mita Bošković

Ne prljaj, nemaš izgovor

Prolećnom akcijom čišćenja okupljeni sugrađani poslali su jasnu poruku svima onima koji uništavaju našu životnu sredinu.

Ovim putem želimo da pošaljemo poruku svim građanima da samoorganizovanjem možemo delimično i sami urediti našu životnu sredinu, istakli su iz udruženja Eko – Pančevački rit.

U akciji su učestvovala udruženja Eko Pančevački rit, Bela čaplja, Kanu-kajak klub BSK Borča, udruženja ribolovaca i drugi Borčani dobre volje.

Čišćenje Koteža

Samo dan ranije, u subotu 16. marta, UG Kotež organizovalo je akciju za svaku pohvalu.

Čišćenje Koteža usledilo je umesto najavljenog protesta zbog problema sa neredovnosti linije 43 koja tuda saobraća. Pošto su višemesečne borbe za redovniji prevoz napokon urodile plodom protest je otkazan a organizovana je akcija prolećnog čišćenja Koteža.

Kotežanci su se okupili oko 12 časova sa rekvizitima u rukama, zasukli su rukave i uspeli da počiste park pored crkve, teretanu na otvorenom, i travnjak oko škole. Podmladak fudbalskog kluba Palilulac takođe su bili vredni i počistili prostor oko terena.

Sve sija, park, travnjak, prostor oko crkve, škole i terena. Nadam se da će ovo postati učestalije i da ćemo svi postati samosvesniji i više povesti računa o našem kraju, rekla nam je Sneža O. koja nam je i poslala fotografije ove akcije.

Nije teško biti fin
Претходни текстBRAVO! Deca iz vrtića nam spremaju lekciju koju ne smemo da propustimo!
Следећи текстTraži se mačak Kan

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

20 + 19 =