Zrenjaninski put

Pitali smo nadležne

U cilju informisanja naših čitalaca obratili smo se JP „Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“ zbog pitanja u vezi proširenja ulica Zrenjaninski put i Bratstva i jedinstva u Borči, postavivši im sledeća pitanjia:

  • Da li će se, i kada, početi sa izgradnjom dve saobraćajne trake po smeru kretanja, na Zrenjaninskom putu, od ul. Bratstva i jedinstva do Severene tangente, odnosno od ul. Ivana Milutinovića do Severne tangente?
  • Da li je moguće proširivanje dela ulice Bratstva i jedinstva u Borči?
  • Da li se kao jedno od rešenja može ponuditi kružni tok na pomenutoj raskrsnici?

O tome više pisali smo u sledećem tekstu: Shoppi centar i mogući problemi za Borčane.

Odgovor

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. investira izgradnju nedostajuće infrastrukture i saobraćajnica u skladu sa važećom planskom dokumentacijom i svojim godišnjim programom uređivanja građevinskog zemljišta. Predmetna deonica Zrenjaninskog puta nema urađen plan detaljne regulacije. U toku su aktivnosti na postupku donošenja odluke o izradi „Plana detaljne regulacije dela Zrenjaninskog puta sa kontaknim područjem, od kanala Sebeš do Severne tangente, GO Palilula“. Kada se ovaj PDR završi i usvoji od strane Skupštine grada Beograda, steći će se uslovi da Direkcija, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima i tehničkim mogućnostima, u neki od narednih programa uvrsti aktivnosti iz svojih nadležnosti, na privođenju zemljišta planiranoj nameni.

Nedelja, 16.10.2016. Borča Info

Претходни текстNiske cene su stigle u Borču
Следећи текстRenato spasao devojčicu posle skoka sa Pančevca

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

four × 5 =