igraonica vrtic borca

Danas počeo konkurs za upis u vrtiće

Danas je počeo konkurs za upis u vrtiće i trajaće do 18. maja.

U naredne dve nedelje potrebno je da se lično ili u elektronskom obliku podnesu zahtevi za željene ustanove. Zahtevi za mesto u vrtiću se mogu predati u predškolskim ustanovama od 8 do 18 časova.

Beograd ima 17 predškolskih ustanova i 314 vrtića. Na raspolaganju je 7.512 mesta. Prioritet pri upisu imaju deca iz društveno osetljivih grupa, deca zaposlenih roditelja i redovnih studenata, deca koja imaju status trećeg i svakog narednog deteta u primarnoj porodici i deca čija su braća ili sestre upisani u isti vrtić.

Liste

Preliminarne liste će biti objavljene 11. juna. Nakon toga sledi period za žalbe od 11. do 20. juna. Konačne liste upisane dece biće istaknute krajem juna ili početkom jula.

Ove godine više slobodnih mesta

Ove godine, u startu, na konkursu imamo skoro deset odsto više slobodnih mesta. U toku godine biće obezbeđeno još novih mesta. Očekujem da sve protekne u najboljem redu i ove godine proces mora biti apsolutno transparentan. Insistiramo na fer procesu i na tome da su kriterijumi isti za sve. Istakao je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Intenzivno radimo na otvaranju novih mesta kako bismo ovu godinu završili sa minimalnom listom čekanja, ukoliko bude moguće i bez nje. Ako sve bude išlo po planu, Beograd bi trebalo da dobije još oko 2.000 dodatnih mesta u vrtićima tokom ove godine kroz „Mrežu škola”, kroz adaptaciju prostora koji se za ovu namenu mogu iskoristiti.

Претходни текстJutros pokušana otmica devojčice u Borči
Следећи текстProlećni dečji sajam

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

2 − 1 =