Leva obala dobija novo naselje – Ovča II

0
3119
Raskrsnica Ovča Severna tangenta
Preporučujemo
stomatolog-baner

Novo naselje pored Ovče

Na levoj obali Beograda moglo bi da nikne novo naselje.

Tik uz sadašnju Ovču, na južnoj strani, planirana je izgradnja naselja sa oko 5 hiljada stanova.

Preporučujemo
stomatolog-reklama

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda na rani javni uvid stavio je Nacrt plana detaljne regulacije za novo naselje Ovča.

Nacrt je izložen 15. januara i na javnom uvidu biće do 14. februara 2020.

Ovča II bi mogla da ima oko 15 hiljada stanovnika a predviđena je gradnja stambenih blokova, objekata javne namene, komercijalnih i sportskih sadržaja i prateće infrastrukture.

Vrtići, škole, ustanove kulture i sporta

Planirana je gradnja 4 vrtića a kapacitet svakog bi bio do 300 dece svaka, zatim 2 osnovne škole za po oko 800 učenika i jedna srednja škola za oko 700 đaka.

U planu je i izgradnja jedne ustanove primarne zaštite, ustanove socijalne zaštite i jednog objekta za kulturu sa višenamenskom univerzalnom salom sa scenskim prostorom.

Zelene površine i rekreativni kompleks

Buduće naselje će imati i zelene površine i sportski kompleks.

Sportsko-rekreativni kompleks planiran je na 2,5 hektara, za rekreativne aktivnosti stanovništva, treninge i takmičenja sportskih ekipa na lokalnom nivou.

Od zelenih površina, Ovča II će imati park na oko 3 hektara sa fontanama i dečjim igralištima, 2 trga sa uređenim platoima i zelenilom i zaštitini zeleni pojas oko naselja.

Saobraćajni pristup

Planirana je i izgradnja sekundarnih saobraćajnica za pristup naselju, kao i biciklističke staze duž Puta za Ovču i ulica Lole Ribara, Stanka Paunovića, Nova 9, Nova 16 i Lička 1.

Ostavi komentar

Upiši svoj komentar
Upiši svoje ime

seventeen − three =