Raskrsnica Ovča Severna tangenta

Novo naselje pored Ovče

Na levoj obali Beograda moglo bi da nikne novo naselje.

Tik uz sadašnju Ovču, na južnoj strani, planirana je izgradnja naselja sa oko 5 hiljada stanova.

Деца су украс света - Буди хуман

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda na rani javni uvid stavio je Nacrt plana detaljne regulacije za novo naselje Ovča.

Nacrt je izložen 15. januara i na javnom uvidu biće do 14. februara 2020.

Ovča II bi mogla da ima oko 15 hiljada stanovnika a predviđena je gradnja stambenih blokova, objekata javne namene, komercijalnih i sportskih sadržaja i prateće infrastrukture.

Vrtići, škole, ustanove kulture i sporta

Planirana je gradnja 4 vrtića a kapacitet svakog bi bio do 300 dece svaka, zatim 2 osnovne škole za po oko 800 učenika i jedna srednja škola za oko 700 đaka.

U planu je i izgradnja jedne ustanove primarne zaštite, ustanove socijalne zaštite i jednog objekta za kulturu sa višenamenskom univerzalnom salom sa scenskim prostorom.

Zelene površine i rekreativni kompleks

Buduće naselje će imati i zelene površine i sportski kompleks.

Sportsko-rekreativni kompleks planiran je na 2,5 hektara, za rekreativne aktivnosti stanovništva, treninge i takmičenja sportskih ekipa na lokalnom nivou.

Od zelenih površina, Ovča II će imati park na oko 3 hektara sa fontanama i dečjim igralištima, 2 trga sa uređenim platoima i zelenilom i zaštitini zeleni pojas oko naselja.

Saobraćajni pristup

Planirana je i izgradnja sekundarnih saobraćajnica za pristup naselju, kao i biciklističke staze duž Puta za Ovču i ulica Lole Ribara, Stanka Paunovića, Nova 9, Nova 16 i Lička 1.

Претходни текстOčišćen Borčanski pretok
Следећи текстPrvo mesto za jelku od recikliranog materijala četvrtaka iz Borče

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

twenty − 17 =