koncert

Beogradska filharmonija na otvorenom

Koncert Beogradske filharmonije na otvorenom održaće se po treći put. Nosi naziv Diznijeva fantazija i biće održana u nedelju, 30. juna 2019. na ušću. sa početkom od 20.30č. pod vođstvom Gabrijela Felca.

Iako je sve bilo spremno za 23.6. zbog loših vremenskih prilika koncert je odložen za ovu nedelju.

„Dizni fantazija“ na otvorenom

Senzacionalna i komplikovana produkcija Dizni Fantazija uživo predstavlja kompilaciju originalnog filma Volta Diznija iz 1940. godine Fantazija i filma Fantazija 2000, zvanično nikada prikazanog na našim prostorima.

Koncert će otvoriti zvuci iz čuvene Pete simfonija Ludvig van Betovena i to iz Fantazije 2000. Potom slede delovi iz originalnog Diznijevog filma uz Betovenovu Pastoralnu simfoniju a zatim segment iz Čajkovskovog Кrcka Oraščića. Posebna poslastica – Mesečina, Кloda Debisija uz animiranu sekvencu koja je izostavljena iz originalne Fantazije 1940

Očekuje se 50 000 posetilaca

Na prvom koncertu na otvorenom 2017. Beogradsku filharmoniju slušalo je 25 hiljada posetilaca. Prošle godine je bilo odo 40 hiljada a ove godine se očekuje više od 50 000 ljudi koji će uživati u najlepšem animiranom spektaklu uz čuvene numere klasične muzike koje će orkestar uživo izvoditi ispod velikog ekrana.

Кoncert na Ušću počinje u 20.30, a kapije za početak piknika biće otvorene tri sata ranije. Ulaz je slobodan.

Претходни текстKritična masa u subotu prolazi levom obalom Beograda
Следећи текстEpizoda „Borča na vodi“ – Dnevna doza prosečnog Borčanca

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

five × three =