Борчани на маратону свих маратона

Борча је имала своје представнике на маратону свих маратона који се одржао на Ади Циганлији 6. и 7. новембра 2021. Ова трка трајала је 24 часа а наши суграђани, Вишња и Хаџи Бојан, са поносом су носили дресове Борче раме уз раме са неким од најбољих светских ултрамаратонаца.

Маратон 24 часа

Маратонци су почели своју трку у суботу у 15 часова и трчали су до недеље у 15 часова. Трчали су 24 часа и успели у томе.

У разговору са нама нису крили задовољство овим успехом јер су превазишли своја очекивања.

Кажу да је било веома тешко, падала је киша неколико сати, имали су пехове са жуљевима и ранама на стопалима, борба са мислима је била непрекидна али је воља била јака. Нису поклекли. И поред свега тога кажу да су утисци феноменални и да су веома задовољни.

Ултрамаратонац Бојан из Борче

Ово је прави испит издржљивости, можда више психичке него физичке. На стази се бориш прво сам са собом а онда и са свим другим, каже Бојан. Ноге стално раде, мало попричаш са колегом успут али углавном ћутиш и мислима луташ. Колико год да је тешко нешто те вуче напред а када после 24 сата чујеш писак завршетка трке срце је препуно јер си победио сам себе.

Зашто не и у Борчи?

Ово је трка над тркама, незаборавно искуство, каже Бојан уз следећи апел надлежнима.

Ово је нешто што и наша Борча и општина могу да организују на својој територији уз минимална улагања а максималан учинак на пољу маркетинга спорта и рекреације за све генерације које су нажалост ускраћене због неразумевања грађана Борче и леве обале Београда који имају огромну потребу за бициклистичком и атлетском стазом а која би могла да се направи око канала Визељ или на потезу БСК – Црвенка на радост свих нас.

Бојан је за ових 24 часа претрчао 129,867 километара и тиме заузео 5. место на овом ултрамаратону. Ово му је други „освојени“ ултрамаратон. Претходни је био на Фрушкој гори када је по киши блату и мрклом мраку прешао за 30 сати прешао 100 километара.

Маратон свих маратона – Ада Циганлија 2021.

Само 10 такмичара завршило трку – двоје из Борче

Колико је тешка ова дисиплина говори и податак да је овај ултрамаратон завршило 10 такмичара од којих су двоје из Борче.

На трци су биле три жене: једна Холанђанка, једна Рускиња и наша Вишња.

Ултрамаратонка Вишња из Борче

Она је истрчала свој први ултрамаратон иако је атлетичарка која цео живот трчи на кратке стазе (спринт). Она није трчала за резултат, медаљу или пехар. Она је трчала због обећања датог себи и успела је поред свих недаћа које су се десиле на стази.

Психички сам много добро била припремљена јер сам знала да неће бити лако, била сам сремна на најгоре. Претрчала сам 80,438 километара за 24 часа и задовољна сам.

Олакшавајућа околност за мене је била та што је Холанђанка одустала након 52 пређена километра. Мени су тада рекли да „имам“ друго место ако претрчим преко тих 52 километра, што сам ја и урадила упркос несносним боловима који су проузроковали жуљеви на стопалима који су се јавили за време трке.

Kада сам претрчала 55 км могла сам ту да одустанем. Имала сам то друго место али нисам дошла на ултрамаратон да бих трку завршила у пола сата иза поноћи. Хтела сам да трчим до краја, до сутрадан у 15ч и успела сам

Трчање ослобађа, мења човека. Kроз трчање упознаш сам себе. Ја у жвиоту нисам маратон истрчала, а не 80 километара! Баш сам задовољна! Та трка је била једна духовна трка! Повратак себи, истакла је Вишња за Курир

Победник из Русије

Победник овог мартона над маратонима била је Рускиња Татиана Маслова која је истрчала 231,685 километар за 24 часа која је оборила и државни рекорд Србије за мушкарце који износи 227,90 километара.

Претходни текстНапредују радови код породице Младеновић
Следећи текстМурал пријатељства на згради у Борчи

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

four × one =