Biciklisti - Borča

Biciklisti, Borča i priroda

Iako je kiša padala danima pre, u nedelju 06.09.2015. okupilo se jedanaest zaljubljenika u rekreaciju i prirodu i krenulo u nastavak obilaska leve obale Dunava.

Biciklistička vožnja koju smo najavili nekoliko dana pre, pod nazivom “Bicikliraj i uživaj” nosila je pravi naziv. Iako je, na prvi pogled, izgledalo drugačije, vreme je bilo savršeno za vožnju i druženje.
Rano ujutru, u nedelju 06. septembra. obišli smo najavljenu rutu, kako bi isptali kvalitet staze, zbog kiše koja je padala noć pre toga. S obzirim da su uslovi na pojedinim mestima zemljanog dela bili loši odlučili smo da taj deo zamenimo ulicama ali tako da ne menjamo suštinu najavljenog kruga. Umesto planiranih 11km offroad i 11km asfalta sada smo imali 19km asfalta i 4km savršenog zemljanog dela.

Деца су украс света - Подржи Мињу - Клик на слику

Na okupu

Ekipica se okupila i nastavak Borčanskog ciklo kruga je mogao da počne.

Obišli smo Borču 2, Borču 5 i naselje Zbeg gde smo se, na zrenjaninskoj petlji, uključili na Zrenjaninac. Kilometar ipo Zrenjaninca, uz strogu organizovanost i poštovanje pravila kretanja grupe biciklista u saobraćaju brzo je savladano, nakon čega je usledio prelep put ka Kovilovu.

Prošli smo kroz Kovilovo i dalje putem ka Dunavu, gde smo obišli staro Imesovo gazdinstvo. Nastavili smo dalje do mosta “Mihajlo Pupin”.

Nastavili smo nasipom, pa kroz Crvenku i dalje do same leve obale Dunava, pravac u kafanicu.

Odmor za dušu u borčanskoj oazi

Usledilo je pravo uživanje uz sok, kafu i pivce. Svež vazduh, cvrkut ptica, reka. Pogled na Zemun i Novi Beograd i poneki turistički rečni brod.
Savršeno vreme nam nije dalo mira. Pao je novi dogovor pa smo vožnju, neplanirano, produžili obišavši naše jezero “Mika Alas”. Iako nam je tako blizu, neki od nas su ovu prelepu oazu videli prvi put. Zatekli smo sportske pecaroše i prisustvovali hvatanju jednog šarana koji je po našoj slobodnoj proceni imao oko 15ak kila.

Krug smo završili sa 33 predjenih kilometara po levoj obali Dunava i u potpunosti opravdali naziv biciklističkog druženja “Bicikliranje i uživanje”.

Još video klipva možete pogledati na našem BORČA INFO – YOUTUBE KANALU

Претходни текстNapadnuta žena u Borči
Следећи текстBorčanski opanak

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

seventeen + 4 =