Beogradski maraton
stomatolog borca preporuka

Jubilarni 30. Beogradski maraton biće održan u subotu 22. aprila.

Ovogodišnji slogan je “Maraton spaja”, pa će se tako u Beogradu ovom prilikom spojiti velika svetska atletska imena među kojima su: Karl Luis, Havijer Sotomajor, Sergej Bubk, Roza Mota, Galina Čistjakova, Olivera Jevtić, Darko Živanović i mnogi drugi.

Kao i prethodnih godina tri su discipline na programu. Trka zadovoljstva na 5 km, polumaraton 21,1 km i maraton trka na 42,195 kilometara. Trasa je malo izmenjena u odnosu na prethodne godine. Prvi put će se trčati preko Mosta na Adi umesto dosadašnja dva istovetna kruga trčaće se dva različita.

Preporuka
verde mercato reklama

Maraton trka

Start trke je u 10č. na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske. Pravo učešća imaju svi prijavljeni građani stariji od 18 godina. 21.04. je poslednji dan za prijavljivanje.

Polumaraton

Start trke je u 10č. na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske. Pravo učešća imaju svi prijavljeni građani, a deca od 14 do 18 godina moraju imati pisanu saglasnost roditelja. 21.04. je poslednji dan za prijavljivanje.

Trka zadovoljstva

Start Coca Cola Trke zadovoljstva je u 10.15č. na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Trg Nikole Pašića. U trci zadovoljstva mogu učestvovati svi koji žele a prijavljivanje nije potrebno.

Proglašenje prva tri takmičara u apsolutnom plasmanu u polumaratonu i maratonu će se održati na bini u cilju oko 13:15.

Prateći programi

Na 30. Beogradskom maratonu organizovana je šetnja odgovornih vlasnika pasa kao i štafetni polumaraton. U trci zadovoljstva takmičiće se i mame sa bebama. Prijavljeno je preko 180 mama, plus bebe i njihova starija braća i sestre. Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda je već mnogo godina partner Beogradskog maratona, a tako će biti i ove godine pa će ravnopravno u svim trkama učestvovati i osobe sa invaliditetom… Pojedini učesnici trčaće u sklopu humanitarnih akcija kojima će se prikupljati sredstva za ugrožene.

Prijave

Na ovogodišnjem 30. Beogradskom maratonu očekuje se rekordan broj učesnika u polumaratonu i maratonu iz oko 70 zemalja sveta.

21.april je poslednji dan za prijave. To možete učiniti u Prijavnom centru u Domu omladine Beograda, Makedonska 22, od 10h do 20č.

Cena učesničkog paketa za državljane Srbije (maraton i polumaraton) je 3600 din. Cena učesničkog paketa za strane državljane (maraton i polumaraton) je 4900 din.

Sadržaj učesničkog paketa:

• Startni broj sa čipom
• Funkcionalna ASICS majica (100PL Micro Kappa)
• Medalja na cilju
• Diploma
• Okrepa na stazi i cilju
• Program/mapa trke
• Pasta party

Nagrada za osvojeno prvo mesto u marotonu iznosi 3000 evra. Drugo mesto nosi 1500 evra dok je treće 1000 evra.

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

seventeen − 2 =