Beogradski maraton

Jubilarni 30. Beogradski maraton biće održan u subotu 22. aprila.

Ovogodišnji slogan je “Maraton spaja”, pa će se tako u Beogradu ovom prilikom spojiti velika svetska atletska imena među kojima su: Karl Luis, Havijer Sotomajor, Sergej Bubk, Roza Mota, Galina Čistjakova, Olivera Jevtić, Darko Živanović i mnogi drugi.

Kao i prethodnih godina tri su discipline na programu. Trka zadovoljstva na 5 km, polumaraton 21,1 km i maraton trka na 42,195 kilometara. Trasa je malo izmenjena u odnosu na prethodne godine. Prvi put će se trčati preko Mosta na Adi umesto dosadašnja dva istovetna kruga trčaće se dva različita.

Maraton trka

Start trke je u 10č. na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske. Pravo učešća imaju svi prijavljeni građani stariji od 18 godina. 21.04. je poslednji dan za prijavljivanje.

Polumaraton

Start trke je u 10č. na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske. Pravo učešća imaju svi prijavljeni građani, a deca od 14 do 18 godina moraju imati pisanu saglasnost roditelja. 21.04. je poslednji dan za prijavljivanje.

Trka zadovoljstva

Start Coca Cola Trke zadovoljstva je u 10.15č. na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Trg Nikole Pašića. U trci zadovoljstva mogu učestvovati svi koji žele a prijavljivanje nije potrebno.

Proglašenje prva tri takmičara u apsolutnom plasmanu u polumaratonu i maratonu će se održati na bini u cilju oko 13:15.

Prateći programi

Na 30. Beogradskom maratonu organizovana je šetnja odgovornih vlasnika pasa kao i štafetni polumaraton. U trci zadovoljstva takmičiće se i mame sa bebama. Prijavljeno je preko 180 mama, plus bebe i njihova starija braća i sestre. Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda je već mnogo godina partner Beogradskog maratona, a tako će biti i ove godine pa će ravnopravno u svim trkama učestvovati i osobe sa invaliditetom… Pojedini učesnici trčaće u sklopu humanitarnih akcija kojima će se prikupljati sredstva za ugrožene.

Prijave

Na ovogodišnjem 30. Beogradskom maratonu očekuje se rekordan broj učesnika u polumaratonu i maratonu iz oko 70 zemalja sveta.

21.april je poslednji dan za prijave. To možete učiniti u Prijavnom centru u Domu omladine Beograda, Makedonska 22, od 10h do 20č.

Cena učesničkog paketa za državljane Srbije (maraton i polumaraton) je 3600 din. Cena učesničkog paketa za strane državljane (maraton i polumaraton) je 4900 din.

Sadržaj učesničkog paketa:

• Startni broj sa čipom
• Funkcionalna ASICS majica (100PL Micro Kappa)
• Medalja na cilju
• Diploma
• Okrepa na stazi i cilju
• Program/mapa trke
• Pasta party

Nagrada za osvojeno prvo mesto u marotonu iznosi 3000 evra. Drugo mesto nosi 1500 evra dok je treće 1000 evra.

Претходни текстKanal Vizelj – Regata kajakaša 2017.
Следећи текстMenja se trasa linija 85 i 95

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

3 × 3 =