produzeni-boravak-korak-ispred-preporuka

Ухапшено 13 особа због нелегалне градње на ГО Палилула

На Палилули је ухапшено 13 особа због сумње на малверзације при градњи илегалних објеката на територији наше општине.

Инспектори Одељења за борбу против корупције су у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду лишили слободе одговорна лица општине Палилула, грађевинске инспекторе као и инвеститоре. Они се терете за кривична дела трговине утицајем и злоупотребу службеног положаја.

Препоручујемо ново место у Борчи
restoran borca preporuka

Одговорна лица општине Палилула терете се да су, од јула 2016. до новембра 2018. године, узимала новац од инвеститора како би утицала на инспекцијске органе и на тај начин им омогућили да нелегално изграде објекте на територији ГО Палилула.

Осумњичени ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву пренео је Танјуг.

Пре 6 месеци ухапшен (бивши) председник општине

Подсећамо да је почетком јуна ове године ухапшено осам службеника општине. Тада је приведен и Александар Јовичић, функционер СНС-а и бивши Председник ГО Палилул, који је осумњичен за кривично дело трговина утицајем а који је ухапшен у саизвршилаштву са одговорним лицем за инспекцијске послове у ГО Палилула.

Они су осумњичени да су злоупотребом службеног положаја омогућили изградњу објекта без грађевинске дозволе на Палилули као и да су на тај начин од инвеститора противправно присвојили око 28 милиона динара.

Претходни текстОДЛОЖЕН Фестивал енергетске ефикасности у Борчи

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

one × two =