escape room play

Хорор у Борчи

Ово је прави хорор, ма тотално лудило. Овим речима Бојана почиње причу о филмској авантури која јој се десила у нашем крају. Ево видећете, имам чак и видео клип са лица места.. (Можете га погледати пред крај овог текста)

Све је почело као рођенданска забава у Борчи. Нас петоро, стандардна екипа, седели смо у оближњем кафићу.. Свима нам је Мишко, иначе слављеник, био чудан од како смо се окупили. Он је увек био тај који је стално просипао форе али не и то вече, углавном је ћутао, био је замишљен…

У једном тренутку само је устао

Немојте ме питати ништа, молим вас крените за мном, морам нешто да решим и неопходна ми је ваша помоћ. Близу је. На пет минута одавде, у Ваљевског одреда, рекао је и кренуо полако..

Сви смо се погледали. Није се више окретао за нама тако да смо убрзо кренули за њим. Без речи је ишао испред нас све до те зграде.

Само ме пратите, спустићемо се доле и све ћу вам објаснити.

Силазили смо у подрум. Један за другим кроз врата прошли су Мишко, Срки, Зорана, Мирко и на крају ја. Kако сам закорачила преко прага неко је улетео за нама и затворио врата иза мене. Чуо се звук закључавања врата. Претрнули смо сви. Светло је загушено, готово да га нема. На столу у ћошку тог тренутка упалио се екран на коме се појавио сат.

На екрану је 60 минута почело да откуцава уназад.

Мишко се тада први пут насмејао и коначно проговорио. Добродошли на други део мог рођендана. Ово је

Escape Room Play

Закључани смо у соби под називом „Мртвачница“ . Управо смо постали прави детективи. Погледајте ове слике на зиду. Имамо тачно сат времена да их решимо.

escape room - detektivi

Све што видите у соби пажљиво погледајте и укључите вијуге. Све су то потенцијални трагови, загонетке и задаци. Наш је циљ да их постепено решавамо и повежемо. Има текстуалних задатака, некад је потребно анализирати неку слику / мапу или пронаћи бројчану или словну шифру за откључавање катанца од фиока или кутија..

Један траг води до другог а циљ је да дођемо до кључа уз помоћ кога ћемо откључати врата и изаћи напоље.

Најбоље проведених 60 минута

Игра је почела оног тренутка када смо прешли праг.

Ово је било најбоље проведених сат времена, тотално лудо и нестварно, додала је Бојана. Мозак ради сто на сат. Неколико пута нам је запело па смо добили помоћ од водича који нас је усмерио на прави траг. Успели смо да решимо све и буквално у последњим секундама откључали врата.

Невероватно је искуство. Kао у филму, само што смо ми у њему. Адреналин само пичи а осмех не скидаш са лица. Супер је фора, морате да пробате.

Истражили смо Escape Room и издејствовали попуст за наше читаоце

После ове приче, наравно да смо истраживали мало.

Escape Room је популаран у свету. Посећују их и млади и стари, породице са децом, парови, туристи, другари, другарице а показало се и као добар избор за пословне људе и team building. Игра се тимски (2 до 5 људи) и под будним оком водича (game master) који посматра ситуацију преко камера те уколико је потребно даје екипи мале сугестије како би их навео на адекватне трагове..

Има четрдесетак соба у Београду а сада је отворена и прва на левој обали у улици Ваљевског одреда 106а. И да знате, рангирана је као једна од три најбоље собе у граду са овом тематиком.

Зато смо и контактирали момке из Мртвачнице

И наравно да нисмо могли да одолимо. Играли смо. Осећај је врхунски а успели смо да вам издејствујемо одређен број тимских карата са попустом. Нећете се покајати у то смо убеђени.

Escape room попуст

Регуларна цена тимске карте (за 5 особа) је 4500 динара. Јавите нам се кликом на број 069 30 54 300 и ову тимску карту добијате по цени од 3500 дин.

Ми смо дошли до кључа за 46 минута и 37 секунди. Може ли ваша екипа брже од нас?

Погледајте испод делић атмосфере и јавите нам се ако смете да се играте 😉

Kоментари других о соби Мртвачница

Истражили смо и Есцапе Роом Плаy на Гоогле-у а оцена посетилаца је чиста 5. Ево и неких коментара:

Александра С.
Били смо у соби Мртвачница. Соба је феноменална! Препоручујем свима који воле собе са хорор темом. Загонетке су добро осмишљене, амбијент одлично уређен, тако да се заиста уживиш у причу. Постоји неколико момената који су осмишљени да се заиста препаднеш и да те тај осећај држи до краја игре. 10/10

Предраг М.
Сјајно искуство!
Особље љубазно, соба „Мртвачница“ одличан хорор! Све похвале само тако наставите

Тамара М.
Једна од бољих соба у Београду! Супер осмишљено, забава загарантована

Зорана Н.
Занимљива радња у игрици, лепо вођење кроз игру и пуно елемената изненађења. Оцена 10/1

Претходни текстOd sutra obavezno nošenje maski
Следећи текстRazmatra se mogućnost online nastave od 1. septembra

3 КОМЕНТАРА

  1. Američka glupost za klince bez mašte.. idite malo u šumu istražujte prirodu ne zatvarajte se u zidove… ako već imate višak para za bacanje možete meni da date ja ću pametnije da ih potrošim za vas.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

16 − seven =