Beograd

Britanci pozvani za Srpsku Novu godinu u Beograd

Britanski Independent u svojoj reportaži o Beogradu poziva čitaoce na proslavu još jedne Nove godine i to u srpsku prestonicu.

Dođite po drugu dozu novogodišnje večeri u Beograd, gde SPC koristi stari julijanski kalendar, što znači da se sve obeležava 13 dana kasnije. Piše na ovom britanskom portalu. Još uvek imate vremena da uhvatite novogodišnje veče 13. januara uz još jednu noć proslave i vatrometa u centru grada.

Beograd: Gde na klopu, piće i smeštaj u glavnom gradu Srbije

Pored proslave Srpske Nove godine u Beogradu predlaže se i koje znamenitosti treba obići, gde izaći u provod, gde na klupu, piće, smeštaj..

Independent navodi da obilazak treba započeti u Starom gradu i Knez Mihailovoj ulici. Zatim, da se prošeta Kalemegdanom. Da se popne na Gardoš kula. Da se obiđe ZOO vrt, muzeji, parkovi i crkve. Za Hram Svetog Save pišu da je jedan od najvećih pravoslavnih hramova na svetu…

Jeftin a dobar provod u Beogradu

Napominje se preuređena obala Savamala kao i da se duž obala Dunava i Save nalaze splavovi koji doprinose zasluženoj reputaciji Beograda kao mestu dobrog noćnog života..

Navodi se i da su hoteli u Beogradu pristupačni. Da je korišćenje tramvaja i autobusa jeftino a da je srpski dinar zvanična valuta. Između ostalog i da postoji veliki izbor butika, restorana i pijaca sa lokalnim proizvodima. Takođe, navode i da su napojnice dobrovoljne i da uobičajno iznose 10 posto.

ИЗВОРindependent.co.uk / mary_novakovich
Претходни текстBožićno seoce i paljenje Badnjaka kod Hrama Svetog Save
Следећи текстNestao naš sugrađanin Đunisije iz Ovče

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

five × four =