Pančevački most

“Ulice za bicikliste“ sutra organizuju čišćenje trotoara na Pančevcu

U saopštenju Udruženja navodi se da je trotoar na Pančevačkom mostu širi od jednog metra, ali da se zbog nemara nadležnih službi upotrebljiva svega polovina, jer je polovina trotoara prekrivena zemljom i travom. Zato pozivaju gradjane da u utorak, 25.10.2016, u period od 12 do 18 časova, dodju na Pančevački most i pomognu u čišćenju trotoara od zemlje, trave i otpada.

Postoje znaci koji na prilazima mostu upućuju bicikliste da koriste trotoar i stazu, a svi mi koji živimo na levoj obali Dunava, kao i putnici namernici kojih je sve više, odlično znamo u kakvom su stanju i most i trotoar na njemu. Ovaj trotoar koristi veliki broj biciklista koji se kreću ka gradu, ali i u pravcu ka Borči, i dovoljan je za nesmetano korišćenje i mimoilaženje ako je čist.

Деца су украс света - Подржи Мињу - Клик на слику

Pridružimo se akciji

Sutra od 12 do 18 časova biće čišćen trotoar u pravcu ka gradu, od početka uspona na most i pozivaju se svi ljudi dobre volje, naročito sa leve obale Dunava, da ponesu lopatu ili neki drugi prigodan alat i pomognu u ovoj društveno korisnoj akciji.

Euro Velo 6

Udruženje “Ulice za bicikliste” objavilo je odgovor Direkcije za puteve Beograda da “ne poseduje nikakvu dokumentaciju” o trotoarima na Pančevačkom mostu jer nisu “predvidjeni prostornim, odnosno urbanističkim planom”, pa proizilazi da trotoari zvanično ne postoje.

Pančevčki most je deo međunarodne biciklističke rute, Euro Velo 6, i kao takav zaslužuje da se o njemu povede mnogo više računa.

Претходни текстOsnovci iz Borče darivali mališane iz Zvečanske
Следећи текстPolovičan posao: Posle više od 10 meseci asfaltirana rupa na kolovozu u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

eleven − one =